resim
Diego da Silva Costa
Takım:Grêmio
Mevki:Santrfor
Yaş:35
Boy:1.86
Uyruk:İspanya
  • 265
    sakatlık sebepleri iyi incelenir ve temiz çıkarsa bizim lig için biçilmiş kaftan.

    herkes falcao'ya takılmış ama kariyeri falcao'dan daha iyi. net bir şekilde as forvet olarak katkıda bulunduğu 2 premier lig, 1 la liga şampiyonluğu var. üstelik fizik güç olarak da 1.85 lik boyu ile falcao'dan kesinlikle daha üstün. zaten falcao gelirken drogba muamelesi yapılması beni şaşırtmıştı. bizim gibi fizik güce dayalı liglerde kim olursa olsun eğer yeterince güçlü değilse adamı patates ederler. geçen sene seri'nin ikili mücadeleleri hala aklımda. bu sene taylan yerine kendisi oynasa kim kabul eder? falcao da maalesef gücünü toplayamadığı için ekseriyetle defans arasında kayboldu. geçmişte dünya yıldızımız sneijder bile zaman zaman sahada ezilmişti.

    benim bakış açıma göre günümüz futbolunda kaleci, forvet ve stoperler 1.85 üstü olacak. hele bizim gibi şampiyonluğa oynayan bir takımın forveti mutlaka uzun boylu ve fizikli olacak. rakip ceza sahasında dominant olacak. diagne 1.75 olsa gol kralı olamaz florya'dan içeri giremezdi. hakan şükür 10 cm daha kısa olsa öyle bir kariyer yapması imkansızdı. drogba, eto, shevchenko, ibrahimoviç gibi adamlar tek forvet oynar. messi, falcao, eskilerden del piero gibi adamları forvette tek bıraksanız sağdan soldan akşama kadar orta kesseniz ne olur. falcao da kariyeri boyunca en iyi zamanlarını çift forvet oynarken geçirmiştir.

    mesela günümüz barcelonası sefilleri oynuyorsa bunda 1.70-1.76 aralığında kurduğu hücum hattının da rolü var. geçmişte en şaşalı dönemlerinde santraforları luis suarez, eto, henry gibi isimlerdi. mesela doksanlarda fb bülent uygun, aykut kocaman ve tanju çolak gibi forvetleri bünyesinde barındırırken üçü de gol kralı olmuş ancak fb şampiyon olamamıştır. buradan sakın her şeyi fizik güce, uzun boya endekslediğim gibi bir algı çıkmasın ama bahsettiğim mevkilerde güdük oyuncular varsa özellikle büyük takımların işi çok zor.

    bitik mario gomez'in ligimizde yaptıkları ortada iken eğer uygun şartlar oluşmuş ise 32 yaşındaki diego costa'ya burun kıvırmak olmaz. en az 2,5 sene üst düzey verim alabiliriz. hele bir de böyle düşük beklenti ile gelir ve gücünü ortaya koyarsa harika bir uyum yakalayacağımızı düşünüyorum. umarım gelir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın