resim
Ali Yavuz Kol
Takım:E. Erokspor
Mevki:Sol Kanat
Yaş:23
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 529
    1 ay sonra 20 yaşını dolduracak oyuncu. dünya futbolu için artık genç denemeyecek bir yaşta ama türk futbolu için genç denebilir.

    bu maçta (bkz: 18 aralık 2020 fatih karagümrük galatasaray maçı) ne hatasını gördünüz de yükleniyorsunuz bilmiyorum. penaltıyı yaptıran pası o verdi, asist sayılır. kapalı defansın ortasına, daha önce bu ligde tecrübesi az olan bir oyuncuyu, bu seneki 3. veya 4. maçında oyuna sokarsanız pek de bir şey beklememek lazım. ben de beklemiyordum ama beklentimin üstünde oynadı açıkçası. arda turan girip ne yaptı mesela; 0. ali yavuz en azından bir şeyler yapmayı denedi hatta yaptı.

    kendisi hakkında genel görüşüme gelirsek ise; bana göre bir forvet oyuncusunun fiziksel olarak ayırt edici bir özelliği olmalı. misal boyu uzun olur, güçlüdür. bu sayede hava topu alır, top saklar falan. ya da hızlıdır, hızıyla defansı ekarte eder. kimi zaman hepsi birden olur kimi zaman hiçbiri. ali yavuz'da şu ana kadar gördüğüm şey, ne hava topu alabilecek vs. bir yapısı olduğu ne de hızlı olduğu. fiziksel olarak ayırt edici tek özelliği; mücadelelerde yerde kalmaması, yılmaması, kolay kolay top kaybedecek bir yapısı olmaması. aslında güçlü bir arkadaş. ha bu yeterli mi, bence değil. gelişir mi? yaşı 20; çok çok zor.

    bu bağlamda bizi mutlu eden bir ilk 11 oyuncusu çıkmaz kendisinden eğer forvet olarak düşünürsek. ya da şöyle düzelteyim; tek forvet olarak şu anki formasyonda / oyun yapısında kendisini kullanamayız. belki çift forvetli oyunlarda yardımcı forvet rolünü üstlenebilir. hep eksi yanlarını saysam da, artı yanları da var. mücadeleci, hırslı, ayağı kötü değil, genel olarak futbol seviyesini de kötü görmedim. moralini bozmadan çalışmaya devam ederse * yardımcı forvet olarak * iyi bir oyuncumuz olabilir. tabii kat etmesi gereken daha çok yol var. hep dediğim gibi her genç oyuncuyu süper star olacak diye görmemek lazım. bu tip oyunculara da ihtiyacımız var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın