resim
Mircea Lucescu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:78
Uyruk:Romanya
  • 2074
    çok büyük bir teknik adam, bence dünya futbol tarihinin en büyük teknik adamlarından biri ama türkiye a milli futbol takımı'nın başında 2017 ve 2018 senelerinde geçirdiği dönem konusunda fatih terim düşmanlığı kaynaklı bir başarılı olduğu algısı var;

    1- önce skorlara bakalım;

    lucescu'nun başında olduğu milli takımımız 17 maçta 4 galibiyet 6 beraberlik 7 mağlubiyet almış.

    2018 dünya kupasi elemeleri:
    ukrayna - türkiye: 2-0
    türkiye - hırvatistan: 1-0
    türkiye -izlanda: 0-3
    finlandiya -türkiye: 2-2

    hazirlik maçi:
    romanya - türkiye: 2-0
    türkiye - arnavutluk: 2-3
    türkiye - irlanda: 1-0
    karadağ - türkiye: 2-2
    türkiye - iran: 2-1
    tunus - türkiye: 2-2
    rusya - türkiye: 1-1
    türkiye - bosna hersek: 0-0
    türkiye - ukrayna: 0-0

    uefa uluslar ligi:
    türkiye - rusya: 1-2
    isveç - türkiye: 2-3
    rusya - türkiye: 2-0
    türkiye - isveç: 0-1

    dünya kupasi elemeleri'nde 4 puan topladi

    türkiye a milli takım, 2018 dünya kupası elemelerinde izlanda, hırvatistan, ukrayna, finlandiya ve kosova’nın da yer aldığı grubu iki hoca yönetiminde tamamladı. fatih terim'le grupta 6 maça çıkan a milli takım, 11 puan toplarken, terim’den sonra göreve gelen lucescu yönetiminde ise grupta çıktığı 4 maçta 4 puan topladı. ay-yıldızlılar grubu 15 puanla 4. sırada tamamladı ve rusya’da düzenlenen dünya kupası’na katılamadı.

    uluslar ligi'nde küme düştü

    uefa uluslar ligi b grubu’nda isveç ve rusya ile mücadele den milliler, grupta sadece 1 galibiyet alabildi. çıktığı 4 maçta 3 puan toplayan a milli takım, uluslar ligi’nden küme düşüp gelecek sezon c ligi’nde mücadele edecekti ama etmedi, çünkü sistem değişti.

    görüldüğü üzere sonuç tablosu felaket.

    2- oyuncu yetiştirmeye bakalım;

    kendisi fatih terim'in kovduğu, sonra zorunluluktan bir kısmını alsa da "gönlüme almadım" dediği adam tayfayı milli takımda kullanmaya devam etmiştir. 2 seneye yakın döneminde milli takıma 1 tane bile genç oyuncu kazandıramamıştır.

    3- son olarak vizyon;

    fatih terim'in getirdiği yabancı serbestisini her fırsatta eleştirmiş, yabancı sınırını savunmuştur. yabancı serbestisinin 5. yılı yeni doldu, bu 5 yıldaki kazanımlarımız ortada zaten, bu konuyu açmaya gerek bile duymuyorum.

    sonuç olarak her açıdan rezalet geçirdiği bir döneme rağmen hala "lucescu bu jenerasyonu yarattı" yalanıyla savunulmaktadır. kendisi çok sevdiğim ve saydığım bir insandır ama 2017-2019 arası milli takıma zarardan başka bir şey getirememiştir. umarım sonuna yaklaştığı kariyerinde bir daha bu denli bir başarısızlık yaşamaz, şu an çalıştırıyor olduğu dinamo kiev'de de efsane işler yaparak kariyerine güzel bir son yazar.

    bazı kısımları aldığım kaynak: https://www.haberturk.com/...karnesi-2370223-spor
App Store'dan indirin Google Play'den alın