• 68
    rakiplerin puan kayıpları yaşadığı bir haftada galibiyetin takımı moral ve güven açısından ileriye taşımasını beklediğim kritik karşılaşma. bizi nasıl bir maçın beklediğine dair bazı bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.

    *galatasaray bu sezon ligde çıktığı 7 maçta 9 gol atmış. bu gollerden 5 tanesini ali sami yen'de 4 tanesini deplasman maçlarında atmış.

    *takımımız deplasmanda üç farklı rakiple karşılaşmış bunlar başakşehir, kasımpaşa ve bb erzurumspor. başakşehir'e 2 gol atmışız, kasımpaşa'ya gol atamamışız ve bb erzurumspor'a 2 gol atmayı başarmışız.

    *deplasman maçlarında maç başına 12.3 şut atarken yüzde 82.4'lük pas isabeti yakalamışız. bu istatistikler iç saha maçlarımızda da hemen hemen aynı sayılır. iç sahada 12.8 şut ve 81'lik pas isabeti sağlamışız.

    *7 hafta sonunda güçlü yönlerimiz arasında hava toplarındaki hakimiyetimizi ve sol kanattan yaptığımız ataklarımızı söyleyebiliriz. savunma oyuncularının arasına atılan toplar konusunda etkili sayılırız.

    * zayıf yönlerimizden bahsetmemiz gerekirse, rakiplerimize çok fazla pozisyon veriyoruz. duran top savunması konusunda iyi değiliz. ceza sahası dışından çok fazla şut çektiriyoruz.

    son olarak bu maçın iki tane anahtar noktası olacağını düşünüyorum. ilk olarak rakibimizin en büyük zaafı savunma arasına atılan toplar. bizim bu sezon en etkili yaptığımız işler arasında defansın arasına bıraktığımız bitirici pasları söyleyebiliriz. buradan gol çıkartacağımızı tahmin ediyorum.

    ikinci konu ise sivasspor çok fazla orta açmayı deneyen bir takım fakat bizim defansımızda luyindama ve donk gibi uzun boylu hava hakimiyeti olan futbolcular olacak bu konuda fazla endişeli değilim umarım konsantrasyon sorunu yaşanmaz. rakibimiz maç içinde bizi kızdıracak ve ortamı sertleştirecek bir anlayışla sahada olacak. umarım teknik heyet gerekli analizleri yapıp oyuncularımızı motive etmiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın