• 12
    2 gün boyunca buraya bir şey yazamadım. şimdi bugünkü inanılmaz maçlar öncesinde geçtiğimiz 2 günde neler oldu bir bakalım ve bugünün müthiş programını verelim.

    novak djokovic dün ricardas berankis'i yenerek 4 slamde birden en az 70 galibiyet alma rekoruna roger federer ile birlikte oturur hale geldi. federer'in avustralya açık'ta 102, wimbledon'da 101, amerika açık'ta 89 ve fransa açık'ta 70 galibiyeti bulunurken djokovic'in avustralya açık'ta 75, wimbledon'da 72, amerika açık'ta 75 ve şu anlık fransa açık'ta 70 galibiyeti bulunmakta. rafael nadal'da ise bu departmanda diğer 2 büyük isme göre oldukça geride ve sayıları şöyle: avustralya açık'ta 65, wimbledon'da 53, amerika açık'ta 64 ve fransa açık'ta 95 galibiyeti (şu ana kadar) var.

    bu itibari ile henüz 3. tur maçları başlayacağından dolayı halen maç maç değerlendirme yapmak zorlu ve gereksiz. şunu belirtmek gerekir ki; italyan oyuncular hem kadınlarda hem de erkeklerde turnuvaya damga vurdular. bugün rafael nadal ile 3. turda karşılaşacak olan ve iyi bir toprakçı sayılabilecek italyan stefano travaglia 2. turda kei nishikori'yi maraton maçta elemişti. ayrıca bu nadal için gerçek anlamda ilk test olabilir. travaglia'nın son fiziksel durumunu bilmiyorum ama kendisi challenger ve future serilerinde toprakta çok sayıda turnuva kazanmış bir oyuncu. diğer bir italyan ve benim oldukça gelecek gördüğüm jannik sinner de dolu dizgin devam ediyor. kendisinin 2. turdaki benjamin bonzi maçını izledim. bonzi pek ölçü olamaz ancak sinner gerçekten kortta iyi duruyordu. 3. turda yine oldukça iyi bir toprakçı olan federico coria ile oynayacak. hemen buradan sinner - coria maçının galibinin 4. turda oynayacağı isme gelelim: alexander zverev - marco cecchinato maçının galibi. cecchinato (yine italyan bir oyuncu) öyle bir oyuncu ki fransa'da gelip 2. haftayı görebilir ancak diğer slamlerde galibiyet bile alamaz. burada 2018'de olduğu gibi oldukça formda gözüküyor. zverev ise pierre-hugues herbert karşısında benim beklemediğim üzere fazlaca zorlandı. 4 saate dayanan maçta 5 sette geçebildi herbert'i. bundan dolayı (zverev'in toprakta 2017 ve 2018'deki kadar formda olmadığını da düşündüğümüzde) acaba cecchinato, zverev'i üzebilir mi diye düşünür oldum. eğer böyle olursa cecchinato-coria-sinner üçlüsünden birini çeyrek finalde göreceğiz. umarım da bu isim sinner olur. erkeklerde 3. turda yer alan son italyan isim de lorenzo sonego. aslında 3. turda en şanslı kuraya sahip italyan o diyebiliriz. çünkü daha önce fransa'da hiç 3. turu görememiş olan taylor fritz ile oynayacak. sonego'nun da roland garros karnesinin pek iyi olmadığını belirtmekle beraber genel anlamda toprakta fritz'den daha iyi bir oyuncu görüntüsünde. ben kendisini 4. tur için fritz'den daha avantajlı görüyorum.

    kadınlarda kalan tek italyan 2. turda coco gauff'u eleyen martina trevisan. kendisi 3. turda maria sakkari ile oynayacak. sakkari'nin 3. tura kadar zorlanmayacağını (bkz: #2983731) burada belirtmiştim ve dediğim gibi oldu. ancak tablonun bu tarafında svetlana kuznetsova erken elenince bir anda beklenmedik bir kura ortaya çıktı. trevisan'ın gauff maçını da izledim. beklediğimden çok daha sağlam bir oyun oynuyor trevisan. sakkari genel anlamda trevisan'dan tabiki çok daha iyi bir oyuncu fakat oyununu ne derece toprağa adapte ettiği konusu bende halen soru işareti olarak duruyor. bundan dolayı çok ortada bir maç olacaktır.

    turnuvadaki diğer haberler de genel olarak şöyle: serena williams (bkz: #2983731) burada bahsettiğim aşil probleminden ötürü turnuvadan çekildi ve 3. turda tsvetana pironkova çıktı. victoria azarenka son dönemdeki formda oyunundan çok uzakta gözükerek (geçtiğimiz 4 yılı hatırlatarak) anna karolina schmiedlova'ya 6-2'lik 2 sette kaybetti. 2. setin başlarında schmiedlova bir pozisyonda daha önce ameliyat geçirdiği dizinin üzerine düşmesinden ötürü sağlık molası aldı. ancak uzun molanın ardından problemsiz geri döndü. genel anlamda iyi bir oyun ortaya koyuyor. 3. turda ise bir başka süpriz isim nadia podoroska (yulia putintseva'yı 3 sette eledi) ile oynayacak. ben schmiedlova'yı 1 adım önde görüyorum. bunların haricinde kadınlar tablosu tahmin ettiğim şekilde ilerliyor. eugenie bouchard tekrardan tenis oynamayı hatırladı ve burada 3. turda iga swiatek ile karşılaşacak. petra kvitova beklediğim üzere leylah annie fernandez ile 3. turda oynayacak. jelena ostapenko beklediğim gibi 2 numaralı seribaşı karolina pliskova'yı çok rahat eledi. kimilerine göre bu büyük bir süpriz olurdu ancak ben bunu (bkz: #2983731) burada söylemiştim. sofia kenin, elena rybakina'nın dün fiona ferro'ya elenmesiyle biraz rahatlamış olmalı. eğer kendi oyununu dikte ettirirse kendini çeyrek finale atabilir konumda. simona halep, garbine muguruza, kiki bertens, elina svitolina, aryna sabalenka, elise mertens gibi oyuncular da yollarına devam ediyorlar.

    erkekler tarafı kadınlara göre 4 ve 5 setlik maçlar görmemize rağmen daha az heyecanlı. grigor dimitrov dikkat çeken isimlerden birisi. burada gerçekten benim beklediğimden çok daha iyi oynuyor. benzer şeyleri stan wawrinka için de söylemek lazım. 2. turda dominik koepfer'e 3. seti verdi ama maçın genelinde çok acımasız bir oyun ortaya koyuyordu. zaman zaman 2015 roland garros'undaki performansından da esintiler sunmuştu. dominik thiem şu ana kadar amerika'daki galibiyetinin etkilerini olumsuz bir anlamda etkisini görmedi. 2. turda jack sock'a karşı 3. sette 3 tane set puanı çevirdi ve kazandı. belki verilebilecek tek haber denis shapovalov'un 5 sette (son seti 8-6) roberto carballes baena'ya kaybettiği maç olabilir. bunun haricinde erkekler tablosunda her şey yolunda gidiyor gibi.

    şimdi asıl vermek istediklerime geleyim. hem kadınlarda hem de erkeklerde bugün belki de turnuvanın en iyi 5 maçının 2-3 tanesi oynanacak. hemen verelim:

    dominik thiem - casper ruud (12:00 - philippe chatrier) --> muhtemelen bu maç eurosport 1'den yayınlanacak. kesinlikle kaçırmayın. thiem turnuvaya beklediğimden daha iyi girse de ben halen ruud'un thiem'i eleyerek büyük bir süpriz yapacağını düşünüyorum. bu maçı kesinlikle kaçırmayın.

    alexander zverev - marco cecchinato (tahminen 16:30 civarlarında başlayacaktır - suzanne lenglen) --> bu maçın da yayını olur gibi geliyor. muhtemelen aynı saatte bu maçtan daha rekabetçi bir olmayacaktır. bundan dolayı bunu da eurosport 1 verebilir.

    eugenie bouchard - iga swiatek (12:00 - simonne mathieu) --> thiem-ruud maçıyla aynı saatte olduğundan eurosport 2'de verme olasılıkları var. ama bence o olasılık da az çünkü aynı saatte oynanacak olan elina svitoliva - ekaterina aleksandrova maçının eurosport 2'de verilme olasılığı çok daha yüksek.

    federico coria - jannik sinner (tahminen 16:30 civarı - kort 14) --> yukarıda da bahsettim. bu maçı da kesinlikle izleyin. müthiş bir maç olur. yaklaşık aynı saatte başlayacak olan zverev - cecchinato maçına göre bence daha önde olması gereken bir maç.

    martina trevisan - maria sakkari (tahminen 20:00 civarı - simonne mathieu) --> günün kapanış maçlarından birisi. bu maçtan da yukarıda bahsettim ve çok çok ortada olan bir maç. kestirmesi çok güç. bence 3 set ve 2,5 saatten aşağı sürmeyecek. aynı saatte oynanması muhtemel nadal ve bertens'in maçları olur da önce veya sonra oynanırsa bu maç eurosport kanallarından birinde mutlaka yayınlanır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın