• 25
    lokomotif takımların son dönemlerde hayal kırıklıkları oldu ancak asıl mesele, bu kupaya katılan anadolu takımlarından hiçbir katkı alamıyoruz ve bu konuya değinen bir tane bile medya çalışanı yok.

    son 5-6 senede ülkenin lokomotif takımları hariç sadece 16-17 sezonunda osmanlıspor ve geçen sezon başakşehir ciddi katkı verdi. bu süreçte avrupa kupalarına katılma hakkı elde eden konyaspor, akhisarspor, alanyaspor, yeni malatyaspor gibi kulüpler resmen çuvalladı. kimse tecrübesizlik, avrupa'da oynama alışkanlığı gibi boş şeylerle bahane üretmesin. ispanya, italya, fransa'yı falan geçtim ukrayna, avusturya, belçika gibi ülkelerde ligi 4. veya daha alt sırada bitiren takımlar bu turları rahatlıkla geçebiliyor. osmanlıspor gittiği ilk sezonda 3 eleme geçip grubunu lider bitirebildi bildi mesela çünkü iyi ve hazır girdiler en önemlisi de bu kupaya saygı duyan bir hocaları vardı*. son dönemde ise ne anadolu kulüp hocaları ne de yönetimleri bu kupaya saygı duyuyor. biz lige asılalım, burada rotasyon uygulayalım, ligdeki para daha kıymetli kafasındalar. halbuki avrupa'ya gidip orada 2-3 oyuncu parlatsalar zaten mali açıdan ihya olacaklar ama bunun bile farkında değiller. ilk defa bu kadar geç açılan bir avrupa sezonunda dahi yeterince hazır olamıyorlar.

    halbuki lig veya kupayı bu tarz turnuvalara katılabilmek için oynuyorsun, madem bu turnuvaları iplemeyeceksiniz katılmak için mücadele vermeyin o zaman! ya da lig bittiğinde iyi sıralama elde ederseniz hakkınızı ülkenin lokomotif takımlarına devredin. fenerbahçe 17-18 sezonunda küme düşme tehlikesi geçirdiği sezonda avrupa'da gruptan çıkmıştı. trabzon daha evvel ligde kötü geçirdiği sezonda buralarda tutunmaya çalışırdı, en azından grupları falan geçerdi.

    avrupa kupalarındaki başarısızlığımız artık üniversitelerde tez konusu haline falan gelmeli, çok ciddiyim canım sıkılıyor daha ağustos-eylül aylarında 2-3 takımımızın elendiğini görünce. spor bakanlığının ve kepaze federasyonun zaten bu tür şeylere önem verdiği yok ama en azından kulüpler artık bilinçlenip bu meseleye önem vermeli. yoksa 3-5 sene içinde uefa ülke sıralamasında ilk 20 yi bile kaybedeceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın