• 105
    bu sezon oynadıkları 4 maçı 90 dakika izlediğim takım. açık konuşmak gerekirse hemen herkesin bildiği gibi iskoçya premier ligi oldukça zayıf bi lig. güç dengeleri inanılmaz bozuk. ve zaten eskiden beri bozuk olan bu denge daha da fazla bozulmuş durumda. g. rangers borçlarından ötürü amatör kümeye düşürülmeden önce celtic-rangers güç dengesi eşit sayılabilirdi ancak bu olaydan sonra denge, celtic lehine oldukça keskin bi' şekilde döndü.üst üste 8-9 kere şampiyon oldu celtic. rangers son 2-3 sezondan beri yavaş yavaş kendisine gelmeye çalışıyor, kadro kalitesini yükseltmeye çalışıyor ancak dediğim gibi celtic ile arasında kadro kalitesi olarak fark var. aradaki farkın kapanması için 3-4 seneye daha ihtiyaçları var.

    12 takımlı ligde 2 büyük kulübü hariç tutarsak kalan 10 takımın güç dengeleri hemen hemen birbirlerine eşit. ama oldukça zayıflar. mesela, tsl'de olan herhangi bi' takım bu 10 takımı hiç zorlanmadan çok rahatlıkla yener. rangers'ın bu takımlarla oynadığı maçlar ölçü olamaz. ancak celtic ile oynayacakları müsabakaları ciddiye almak gerek.

    genelde, 4-2-3-1 taktiğiyle maçlara çıkıyorlar, mcgregor-tavernier-goldson-helander-barisic---- camara- ryan jack--- i.hagi-barker- ryan kent---- morelos 11'i, as kadrosu buna çok yakın. zaman zaman barker oynamıyor. ancak dediğim gibi şu ana kadar oynadıkları rakipleri oldukça zayıf olduğundan tandemi genelde santra çizgisinin civarlarına kurup bekleri de açık gibi oynatıyorlar. fazla tehdit yaşamadıklarından baskın bi' takımla oynadıklarında bu 4'lünün defansif açıdan ne yapacakları soru işareti. ama aynı zamanda hırvaristan milli takımının da sol beki olan borna barisiciyi bi' sol bek. stoperleri connor goldson sağlam bi' stoper. as kalecileri bjk'nın zamanında beğenmeyip gönderdiği 38 yaşındaki mcgregor.

    anlayabildiğim kadarıyla ileri 4'lü, i.hagi-barker-ryan kent ve morelos oldukça dinamik oyuncular. maç içerisinde sürekli yer değiştirerek, hareket halinde olarak rakiplerin açıklarından yararlanmak üzerine kurulu bi' hücum anlayışları var. ancak bu ileri hatta görev yapan oyuncuların yaşları itibarıyla tecrübe eksikliğine sahip olduğunu söyleyebiliriz. genel olarak bi' beceri ve doğru karar verme noksanlığı da mevcut bu oyuncularda. oldukça zayıf ekipler karşısında çok pozisyona giriyorlar ancak oldukça düşük sayılabilecek, hücumu başarılı sonladırma durumları var. karşılarında kendilerine denk veya daha güçlü ekipler karşısında bu kadar pozisyona giremeyeceklerini de hesaba katmamız gerek.

    ryan kent liverpool altyapısından yetişmiş bi' oyuncu ve rangers bu oyuncuya 7-8 milyon euroluk bi' yatırım yapmış durumda. beklentiler büyük bu oyuncudan ve gerçekten de rangers'ın en etkili oyuncusu konumunda. çok dikkat edilmesi gerekiyor. oldukça teknik ve çabuk bi' oyuncu. işler yolunda giderse kendisini premier lig'de görme ihtimalimiz hayli yüksek. takımın as santrforu konumundaki kolombiyalı alfredo morelos ise yine rangers'ın umut bağladığı genç oyunculardan. açıkçası benim izlediğim karşılaşmalarda etkili bi' performans ortaya koyamadı ama dendiğine göre avrupa kulüplerinin radarındaymış bu oyuncu. rangers 15-20 milyon euroluk bi' eksi bakiye ile karşı karşıya buna çare arıyorlar en son çözüm olarak morelos'u elden çıkarmayı düşünüyorlar. ama tahminimce bu yolu avrupa'dan elenirlerse gündeme alacaklardır.

    normal şartlar altında seyircili 2 maç üzerinden oynansaydı karşılaşma galatasaray turu geçer derdim ancak tek maç ve maçın iskoçya'da oynanaması işleri bi' parça zorlaştıracaktır. ancak galatasaray kadro kalitesi ve genel olarak oyuncu tecrübesiyle turun favorisi konumda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın