• 1
    her transfer döneminde olduğu gibi bu dönemde de sıkça dillendirilen, bir oyuncunun (a diyelim) transferi için uğraşan en az 2 kulüpten (x ve y diyelim) birinin diğerine sağladığı üstünlüktür.
    aklı başında birçok insan şunu farkediyor ki, bu sözde "çalım"ların bir çoğu basının paralı kalemşörlerinin manipülasyonundan ibarettir.
    şöyle ki, aslında a'nın gideceği kulüp bellidir, x. ancak diğer kulüp (y) de ilgileniyormuş gibi bir hava oluşturularak sanki x kulübü a'yı y'nin elinden kapmış gibi gösterilir.
    lakin şu durum hep göz ardı edilir;
    bu kulüplerden y olan aldığı-verdiği ne varsa noktası virgülüne kamuoyuna açıklarken, x olan kulübün ne aldığı ne verdiği hep bir muammadır.
    lakin hepimizin, tüm kamuoyunun, hatta hatta x kulübünün de bildiği üzere şartlar eşit olduğunda, yani her iki kulüp de a oyuncusuna aynı şartları sunduğunda, hadi salt a oyuncusu ile sınırlamayalım, genelleştirebiliriz bence, aynı şartlarda sunulan tekliflerde 10 oyuncunun 7 si y kulubünü seçmezse ben de birşey bilmiyorum.
    sadede gelirsek, bir oyuncuya aynı şartları sunduğunda oyuncu diğer kulüp yerine seni seçiyorsa asıl transfer çalımı budur bence, geçmişte şu örnekleri;
    "x kulübü daha çok para vermesine rağmen ben başarıyı, kupaları seçtim" tarzı açıklamaları çok görmeme rağmen tersine pek rastlamadım desem yanlış olmaz.
    x'in tek şansı var, o da daha çok para vermek zorunda olması, zaten x kulübünün bugün burnu b.ktan çıkmıyorsa bunun temel sebebi 20 yıldır daha çok para vermek zorunda kalmalarıdır. ama bakıyoruz, akıllanmanın "a"'sı bir yana, daha da beter şekilde aynı zihniyete devam etmektedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın