• 25
    2020-2021 sezonuna tekrardan sarayın sultanlarında forma giyecek olan ablamız. 2017 yazında sözleşmesinde "25 bin liraya serbest kalır" ifadesi varken yıllık 600 bin lira karşılığında yakın doğu üniversitesi'ne imza atmıştı. daha sonra sırasıyla hatay, yarımşar sezon da botaş ve uso mondeville basket forması giydi. açıkçası ligimizde çok fazla üstüne düşülmeyen, daha doğrusu biraz işlevsiz kalan bir mevkide oynuyor. ekrem memnun'un son sezonunda ekrem hoca'nın sık sık azarlaması sonrası şut atmaktan çekinir bir hale gelmişti. maljkovic'in ilk sezonundaki müthiş tempolu oyuna ayak uydurmayı başarmıştı. tabi maljkovic ile tekrardan şut kullanmaya da başlamıştı.

    bizden sonra gittiği yakın doğu zaten yıldızlar kadrosu bir takımdı. hatay ligin iyi kadrolarından biriydi ancak sezon ortası tüm rüzgar tersine dönünce sezon onun için de sönük bitti. botaş'ın yeniden yapılanma sezonunda şöyle bir sahada göründü, modeville macerası ise pandemi sebebiyle yarım kaldı.

    ışıl alben ve tilbe şenyürek'in takımdan ayrılması sonrası yönetimin biraz da almak zorunda olduğu isimlerden biriydi. ışıl-tilbe-ayşe cora-bahar çağlar dörtlüsünün botaş'a gitmesi, tuğçe ve olcay'ın fenerbahçe'de kalması sonrası açıkçası fazla bir alternatif kalmamıştı. asena ve pelin ile birlikte açıkçası, şube yönetiminin değişmesi sonrası yerli oyuncu olarak yapılabilecek transferler yapılmış oldu.

    cansu kötü bir oyuncu değil. hızlı, hırslı, özellikle savunmada dinamizm yakalayabilen bir oyuncu. bunun yanında 3-4 üçlük attığı çok maçlar var. eğer kendine güveniyle sahaya çıkarsa hem hücum hem savunmada katkı verecektir. ancak cansu'nun pozisyon gereği itibarı ile şanssızlığı sezon boyu çok fizikli rakiplerle oynayacak zorunda olması. zaten 4 ve 5 numaraların çok fizikli olması yetmezmiş gibi çoğu zaman karşısında 4 numara olmasına rağmen 3 numaraya çekilmiş oyuncular olacak.

    mevcut yabancı sınırı, ya da sahada 2 yerli oyuncunun bulunma zorunluluğu sebebiyle asena ile birlikte ilk 5'te yeri garanti gibi görünüyor. pelin'in de hartley ile rotasyona gireceği düşünüldüğü vakit üzerine binecek sorumluluk ve takım için öneminin artması kaçınılmaz.

    bu sezonun kilit oyuncularından biri olacak gibi. eğer kendi standartlarının üzerine çıkarsa hem takımın hem hocanın elini çok çok rahatlatacaktır. ancak ligdeki oyuncu dağılımından kaynaklı fiziki dezavantajı ve yoğun tempo onu zorlayacak etkenler olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın