• 2243
    geçtiğimiz sezon ligi 3. bitirerek, trabzonspor'un ceza almasıyla, kendilerine adeta bir piyango vurdu ancak içinde bulundukları mali krizde bu fırsatın ne kadar önemli olduğunun farkında değilmiş gibi hareket ediyorlar. işin garip tarafı ise medya ve taraftarları tarafından ciddi şekilde övülmeleri ancak gelecek sene şampiyonluk iddiasıyla sahaya çıkacak takımlar arasında en kötü süreç yöneten takım bana kalırsa.

    lig bittikten sonra kulüpten ayrılan oyuncular: caner erkin, gökhan gönül, burak yılmaz, sedat şahintürk (bunlar bedelsiz gönderilen), fatih aksoy ve ahmet gülay (wellinton ile takasta kullanılacak oyuncular, ahmet gülay kesin değil)

    gelen oyuncular ise: fabrice nsakala (bedelsiz), welinton souza (ahmet gülay ve fatih aksoy karşılığında), bernard mensah (ücret belli değil)

    bunların dışında oğuzhan özyakup, cyle larin, ajdin hasic ve isimat mirin kiralıktan dönen oyuncular bildiğim kadarıyla. mohammed elneny, abdoulay diaby, kevin prince boateng ise geri dönenlerden.

    1 hafta sonra paok ile tek maç ön eleme oynayacak takımın transfer politikasını ve bu icraatlerin sosyal medyada övülmesini şaşkınlıkla takip ediyorum:

    - takımın an itibariyle forvet rotasyonu güven yalçın, umut nayir, cyle larin!

    - orta saha için artık 37 yaşındaki atiba'nın yanına monte edilecek oyuncu seçici geçirgen mensah (ki galatasaray'a transfer olmadığı için aşırı memnunum).

    - bek için alınan oyuncu ofansif özellikleri oldukça zayıf nsakala.

    - geçen sezon sivasspor'da potansiyelini gösteren ve beşiktaş'ta defansif orta saha rolünde rotasyona girebilecek 22 yaşındaki fatih aksoy'u, ligin en kazma stoperlerinden welinton'a takasta veriliyor ki korkunç bir hamle bu. bu da yetmeden yine 19 yaş altı takım futbolcularından sol bek ahmet gülay'ı da bu takasta verecek gibiler. ülkede hem genç oyuncu yetiştirme hem de bek problemi varken sergen yalçın'ın böyle bir transferin onayını nasıl verebildiğini çözebilmiş değilim (ayrıntılı welinton analizini bülent kalafat'ın saha içi programında bulabilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=cYBT2-kLILU ) kaldı ki welinton alanyaspor'da dahi as stoper olamadı, tzavellas ve caulker'ın gerisine düştü sezon içinde. şöyle bir transferi galatasaray yapmış olsa çılgına dönerdim ki farklı bir takımda bile olsa ülkede genç oyuncuya verilmeyen değeri gösterme adına gerçekten üzücü.

    sergen yalçın'in geçen sene hem malatyaspor'da hem beşiktaş'ta gösterdiği başarı takdire şayan ancak şu ana kadar yaptığı hamlelerde, 2015-2016 sezonunda sivasspor ile sezona başlayıp yaptığı başarısız icraatler ile sezon başında kovulmasına giden sürece benzer bir gidişat var. paok eşleşmesi geçilemezse uefa gruplarına değil uefa ön elemesine düşecekler oradan da tek maç ile elenme ihtimalleri kuvvetli. tüm turlarda seri başı olacağı, gruplara katıldığı takdirde ciddi gelir elde edeceği sezonda bunu elinin tersi ile itmeye hazırlanıyor beşiktaş. eğer bu gerçekleşirse sergen yalçın'ı da beşiktaş'ı da çok aydınlık bir süreç beklemediğini ön görebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın