• 2394
    hangi gerçek ve mantıklı sebeplere dayandırılarak bu kural yeniden değiştirildi çok merak ediyorum. 14 yabancı 14 yerli kuralı varken hangi kısım yanlış gitti mesela bunları açıklasınlar. oyunun kuralını değiştiriyorsun ama sebebini açıklamıyorsun. altyapı romantiklerini tatmin etsin diye 3 senede kademeli olarak önce 21 kişilik kadro listesine, sonra ilk 11'de 1 altyapı futbolcusu ve son sene ilk 11'de 2 altyapı futbolcusu olacak diye madde eklemişler. ya hepimizin yerlere göklere sığdıramadığı galatasaray altyapısının, a takım için en uygun adayları 3. lig seviyesinde maça çıkamıyor ama sen bu futbolcuları süper lig seviyesinde ilk 11'de başlamasını kural olarak getiriyorsun.

    mevzu eğer cidden kulüplerin ve ülke futbolunun geleceği olsaydı yabancı veya yerli ayırımı yapmazdın. mevzu belli, vasıfsız türk futbolcu kardeşlerimiz hayallerindeki paraları kazanamıyor, bunun yanında anadolu kulüp başkanları vasıfsız yerlilerini üç büyüklere iteleme şenliğinden bir süredir uzak kaldı. herkes hazırlıklı olsun, salih uçan 5 milyon euro bonservis ve yıllık 3 milyon euro maaş haberlerini görmeye.

    avrupa'ya giden futbolcuların hiçbirisini alacak bir maddi yapı yok, kala kala ülke içinde kalmış vasıfsızlara ve 3. sınıf gurbetçilere kaldık. düşündükçe, elim ayağım titriyor.

    yazık, cidden yazık başka hiçbir şey değil. kural değiştiğinden bugüne kadar, yurt dışına satmadığımız kadar futbolcu sattık. hepsinden, tertemiz gelirler elde ettik. kulüpler, elde ettikleri geliri rezil bir şekilde kullandı diye kural değiştiriyorlar. transfer gelirini harcama kuralı getir, transfer edeceğin futbolcuya nitelik kuralı getir, yaş sınırı getir, maaş sınırı getir, salary cap getir, süper lig haricindeki liglere türk ve belirli yaş altında futbolcuyu ilk 11'de oynatma zorunluluğu getir ama avrupa'da beni neden maça kalede okan koçuk'la çıkarmak zorunda bırakıyorsun, başka takımı neden caner erkin'le çıkarmak zorunda bırakıyorsun ben bunu anlamıyorum.

    bu kuralın kağıt üstünde biteceği tarih olan 2022-2023 sezonu sonuna kadar dileğim şudur ki, türkiye milli futbol takımı bütün yaş kategorilerinde ve avrupa'ya giden kulüplerimiz de katıldıkları bütün turnuvalarda rezil olsunlar. bunlar olurken, vasıfsız türk futbolcularımız ve en az onlar kadar vasıfsız kulüp başkanlarımız da servetlerine servet katsınlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın