resim
Iván de la Peña López
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:-
Yaş:48
Uyruk:İspanya
  • 21
    soy ismindeki /n/ harfi nazal /n/ dediğimiz ve eski türkçede okunuşa -ng sesini katan bir harf. mesela eski türkçedeki tengri kelimesi tenri şeklinde yazılır ve buradaki /n/ harfi de nazaldır. ancak ispanyolcada nazal /n/ kelimeye -ny sesini katar. mesela espanol kelimesindeki /n/ harfi de nazaldır ve kelime espanyol olarak okunur. dolayısıyla bu futbol virtüözü abimizin ismini spikerler penya şeklinde telaffuz ederdi doğal olarak.

    bundan bağımsız olarak;

    riquelme, gallardo, ze roberto, pires, saviola ve nihayet de la pena. hepsi galatasaray'a yazılan isimlerdi. ze roberto ve saviola harici hepsinin on numara pozisyonunda oynayacağına dair haberler vardı gazetelerde. ama gerçekleşen tek şey hayallerimle oynanmasıydı :( fot*maç ve fan*tik okuyarak umut etmeyi öğrenmiş nesle selam olsun :( bilhassa galatasaray formasıyla fotoşoplanmış ze roberto'yu görünce manşetlerde, heyecandan uyuyamamıştım.

    ama bir gerçek var ki, beni bu isimler içinde en çok heyecanlandıran riquelme, saviola, de la pena, ze roberto, pires ve gallardo'ydu. hepsine aşırı heyecanlanmıştım. evet.

    edit: türkçe örnek eklendi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın