• 17
    yani bu klişeye girmek istemiyorum da, bi fıkra var hani işte cehennemde zebaniler ateşlerin arasından çıkmak isteyeni geri çekiyormuş da, sadece bi kazanda zebani beklemiyormuş, nedeni de o kazanda türklerin olmasıymış, ordakiler zaten birbirini geri çektiği için zebaniye gerek yokmuş falan.

    adam başarılı abi. yani birinin şansı yok ötekinin şansı. neyin peşindeyiz? :)

    adam uefa kupasını alsa orda bıraksa teknik adamlığı yine efsane, hayır galatasaray'ı bırak, öncesinde milli takımı ilk kez avrupa kupası elemelerinden geçiren insan bu adam. yok galatasaraylı olduğu için şanslıymış bilmem ne, tamam şanslı da yani so what?

    fenerbahçeli olsa sizce şu an ne durumdaydık? gören de galatasaray adama 10 sene sabretmiş, hiç başarı gelmemiş sonra kazanmaya başlamış zanneder. adam gelmiş, ayağının tozuyla, daha ilk sezonundan başlayarak 4 yıl üst üste şampiyon olmuş, rakiplerini tek kelimeyle ezmiş, uefa kupasını getirmiş. fenerbahçe'ye gitse mesela, hani sabredilmesi falan gerekmiyor, o 4 yılı fenerbahçe'de yapamaz mıydı zannediyorsunuz? hele 2000 sonrası aziz yıldırım'lı hakemleri federasyonu eline geçiren fenerbahçe'nin başında olsa neler olurdu sizce?

    eyvallah, galatasaray'dan büyük değil elbette. önce sarı kırmızı, önce galatasaray. bi anla yalnız, galatasaray bi insan değil. galatasaray'ı oluşturan şey insanlardır. insan faktörü yoksa galatasaray da olmaz.

    o insanlar galatasaray'a hizmet etmeye geliyor buraya. fatih terim de onun için geliyor. mesleği bu, iş yapıyor para kazanıyor evet. parasını alıyor kardeşim diyecekler için söylüyorum bunu; profesyonel olarak meslek erbabı diye yerleştiriyorsak fatih terim'i gözümüzde, yarın fenerbahçe'ye gidince kızmayacaksın. orda da para kazanacak çünkü.

    ha yok kızarım diyorsan, fatih terim de bunu yapmıyorsa, o zaman bu kurumun içindeki profesyonellik dışı duygu durumunu, galatasaray'a hizmet etme azmini yok sayamazsın. hakkını vereceksin. yeteneğini, yapabildiklerini yalnızca bu kulüp çatısı altında göstermesine minnet edeceksin. seni mutsuz edebilecek yeteneği var iken, seni mutlu etmeyi seçiyorsa adam, adını yücelteceksin. buna yok diyorsan, o varken gelen başarıyla mutlu olmayacaksın demek zaten, galatasaraylı olmayacaksın demek aslında, çünkü 20 yıldır çok büyük oranda onun yaptıklarıyla mutlu oluyorsun.

    galatasaray büyüktür, ama galatasaray'ı büyük yapan, hem senin hem toplumun gözünde büyük yapan sami yen, metin oktay, fatih terim'dir. yoksa tuzlalı adama sorsan tuzlaspor da büyüktür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın