• 4
    galatasaray camiasının en büyük şansıdır. bu adam bu camianın efsanesi olmasaydı ne yapardık bilmiyorum. fenerbahçe ve beşiktaş taraftarı bu adamın onların efsanesi olması için çok şeyden vazgeçerdi, eminim. zaten kendi camialarından bir fatih terim çıkarma peşinde hepsi. son günlerde daha da çok konuşuluyor bu mevzu.

    kimse ''galatasaray'' ve ''fatih terim'' isimlerini ayırmasın. ''kimse galatasaray'dan büyük değildir.'' edebiyatı da yapılmasın. galatasaray arması güzel olduğu için oluşmadı bu camianın karakteri. galatasaray ismi güzel olduğu için de oluşmadı. kulüplerin karakterini belirleyen şey, kulüplerde görev almış insanlarla alakalıdır. birbirini tetikleyen bir durum bu. bu ülkenin avrupa'da en* başarılı kulübü olmamızı sağlayan şeylerden biri ali sami yen gibi bir kurucumuzun olması. adam kurduğu gün koymuş vizyonu ortaya. bu kulübün kriz anlarında bu kadar kenetlenmesini, en kritik anlarda bu kadar kenetlenmesini sağlayan şeylerden biri baba gündüz figürü ve onun yaptığı meşhur ''galatasaray bir his takımıdır.'' tanımı. severiz, sevmeyiz ancak galatasaray'dan kolay kolay çirkef başkan çıkmaz mesela. bir fikret orman, aziz yıldırım, ali şen, yıldırım demirören, ali koç, hacıosmanoğlu, ağaoğlu gibi isimler çok çıkmaz çünkü bu kulübün tarihinde metin oktay gibi bir figür var. belli seviyede bir saygıyı ve asaleti temsil eden metin oktay. bu ülkede ilkleri ve enleri hep biz yaparız, ''batıya açılan pencere'' olmaya çalışırız çünkü florya'nın genetiğinde jupp derwall gibi bir adam var.

    galatasaray bu ülkenin winner kulübüdür. en winner demiyorum çünkü bir tane winner var ve o da biziz. gerek kritik anlardaki başarılarımızla, gerek avrupa kupalarımızla, gerek finalleri kazanabilme alışkanlığıyla gerek kupa sayımızla bunu kanıtlıyoruz zaten. bu ''winner'' kimliği de ülke sporunun açık ara en ''winner'' isminin, 1974 yılında bu kulübe imza atması ve neredeyse yarım asırdır dönem dönem bu kulüpte görev almasıyla oluşuyor. hala da almaya devam ediyor. işte bunun farkında olmak ve kıymetini bilmek lazım.

    iyi ki bizimlesin hocam ve iyi ki bizim efsanemizsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın