• 323
    dün akşam oynanan uefa avrupa ligi karşılaşmalarıyla birlikte, güncel durumda türkiye 11. sıradaki yerini korudu. benim için ülke puanı çok önemli değil şahsen, ancak iki malum sebepten dolayı kritik bir noktadayız:
    - cl'ye direkt katılım sağlayabilmek
    - türk futbolu'nun döviz girişi, yani avrupa gelirleri olmadan daha kötü bir sarmala girme ihtimali, haliyle bundan biz de etkileneceğiz.

    2020-2021 sezonu katılım şartları çoktan netleşti. ülke puanı, kulüp puanlarından farklı olarak bir sonraki sezonu etkilediği için, 10. bitirdiğimiz önceki sezon puanımız lig şampiyonunun direkt olarak katılmasını sağlıyor. bu seneki konumumuz ise bir sonraki sezon olan 2021-2022 sezonu katılım durumlarını etkileyecek. mevcut formatta, ilk 10 ülkenin takımları cl'ye direkt takım gönderebiliyor. ancak, eğer önceki sezonun cl şampiyonu olan takım, kendi ligindeki konumundan dolayı zaten cl'ye katılım hakkı kazanmışsa, 11.sırada bulunan ülke orada açılan kontenjandan şampiyon takımını direkt olarak gönderiyor.

    ilginç olan şu ki, mevcut durumda, 6-9. sıralar arasında konumlanan portekiz, rusya, belçıka ve hollanda'nın bütün takımları sürpriz bir şekilde avrupa'ya havlu attı, devam eden tek bir ekipleri bile kalmadı. ancak bu ülkeler bu sezon için erişebileceğimiz menzilin dışında. 9-12. sıralar arasındaki ülkelerin puanları ise birbirine çok yakın:
    9- hollanda 35.750 - takımları kalmadı, başakşehir finale çıkmadığı sürece yakalayamayız.
    10- ukrayna 34.100 - tek takımları kaldı, başakşehir'in shakhtar donetsk'in sonuçlarından bağımsız olarak, minimum çeyrek final görmesi gerekir.
    11- türkiye 33.200 - biz
    12- avusturya 32.725 - iki takımları kaldı, ancak red bull salzburg rövanş maçını bu akşam oynayacak, ilk maçı 4-1 kaybettiler deplasmanda eintracht frankfurt'a karşı.
    13 ve 14. sıradaki ülkeler olan danimarka ve iskoçya'nın temsilcileri fc kobenhavn ve glasgow rangers uefa avrupa ligi'nde şampiyon olmadıkları sürece bizi geçemeyeceklerdir, konu dışılar.

    sonuç olarak, hem ligde yorgun düşmeleri, hem de finansal olarak sağlam bir gelecek görebilmemiz için başakşehir'in bir süre daha avrupa ligi'nde yoluna devam etmesi gerekli.

    galatasaray'ın durumuna bakarsak, bu sene bittiğinde 65.sırada olacağız, 23.500 puanla. kötü geçen son iki sezondaki sıralamamız ise 43. yani her sene katılıp 2 beraberlikle havlu atsak bile 43. olabiliyoruz. önümüzdeki yıl, fena olmayan miktarda puan topladığımız 2015-2016 sezonu puanlarımız silineceği için pek bir ilerleme kaydetmemiz olası değil, mart ayını görmediğimiz sürece. ancak sonraki iki yılda, puansız geçen 2016-2017 sezonu ve 2017-2018 sezonu silineceği için tırmanmak için şansımız olacak. işte tam da o noktada mevcut ülke puanı durumumuz önem teşkil edecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın