resim
Mustafa Cengiz
Görev:Başkan
Doğum:25.12.1949
Ölüm:28.11.2021 (71)
Uyruk:Türkiye
  • 3159
    fatih terim'in basına bilgi sızdırılmasıyla ilgili söylediklerine verdiğim tepkiyi 24 ocak 2020 mustafa cengiz basın toplantısı'nda vermiş güncel başkanımız. ne sızdırmışlar acaba bu kadar galatasaray'ı zor duruma sokacak? fatih terim yanlısı arkadaşlar buyursunlar anlatsınlar! mustafa cengiz kamuoyunun bilmesinde sakınca olmayan ve hatta bilmesi gereken bilgileri süleyman rodop'la paylaşarak ona istediklerini söyletiyor, bu da yönetime kamuoyunu istediği gibi yönlendirebilme kabiliyetini kazandırıyor. bu tamamen idarenin bir stratejisi. yani meşru idarenin verdiği, teknik ekibi ilgilendirmeyen bir karar. fatih terim ise idarenin astı olan teknik ekibin başı. yani bu ne demek?: mustafa cengiz idareyi temsilen fatih terim'e karışabilir fakat fatih terim idarenin işine karışamaz demektir bu. yani teoride mustafa cengiz'in fatih terim'e "hoca ben sana istediğin kadroyu kurdum sen neden 10 puan geride kaldın, savunmanı yap, hesabını ver." deme yetkisi, dahası böyle bir sorumluluğu varken fatih terim'in böyle bir hakkı yok. peki gerçekte ne yaşanıyor?: mustafa cengiz, fatih terim'e duyduğu güveni her fırsatta yineliyor ama fatih terim, mustafa cengiz hakkında "bu durumin yanlış yönettiler, yaptıkları galatasaray'a yakışmadı." diyor ve bunu bir de basın toplantısında söylüyor! bu, idarenin altında çalışan ve idare yetkisi olmayan birinin idarenin işine alenen müdahil olması demektir! bu kadar rahatsız olunacak hiç bir sebep de yok ayrıca! üstünle anlaşamıyorsan istifa edersin, böyle bir açıklama yapamazsın. mustafa cengiz, hocanın çalışması için en uygun şartları sağlıyor ve istediği bütün makul kararların da arkasında duruyorken başka bir başkan ona bu ortamı sağlamayacak. fatih terim daha ne istiyor hiç bir fikrim yok. konu arda değil diyenleri de anlamıyorum. konu hoca arda'yı istedi yönetim veto etti. fatih terim bu makul olmayan isteğinin reddedilmesine sinirlendi ve arda üzerinden yönetime vuramadığı için sinirini çıkarmak için bilgi sızdırılması üzerinden vurdu yönetime. mustafa cengiz de insan sonuçta. ben gelicem seni sürekli öven açıklamalarla sana her fırsatta arka çıkıcam, sen gelicen beni basının ve taraftarın önüne atıcaksın! ya ne yapsaydı mustafa cengiz? bu adam galatasaray spor kulübü başkanı değil mi? tamam fatih terim bir galatasaray efsanesi olabilir ama galatasaray başkanlığı makamına saygısızlık yapmasını nasıl sindirebiliyorsunuz?

    yapılacak olan şey bu konunun bir şekilde kapatılması, bir daha gündeme getirilmemesi ve suçlu olan tarafın artık galatasaray'ın iyiliği için daha makul bir insan olmaya çabalaması.

    son lafım da "fatih hoca giderse mustafa cengiz de gider"cilere: bu sözün bir kesinliği yok. olma ihtimali yüksek olmasına rağmen herşey bir "eric gerets" (yazar burada doğrudan gerets'i kastetmiyor.) hamlesine bakar. fakat öbür yandan mustafa cengiz giderse fatih terim de yine büyük olasılıkla yeni gelecek başkanla yine tartışacak. ve yine büyük olasılıkla yeni başkan ekonomiyi cengiz gibi yönetemeyecek ve belki yine avrupadan men cezalarıyla karşı karşıya kalacağız. o zaman fatih terim'in takımın başında kalması hiç bir anlam ifade etmeyecek ve kaybeden kim olacak dersiniz? evet, galatasaray kaybedecek...
App Store'dan indirin Google Play'den alın