resim
Adama Traoré Diarra
Takım:Fulham
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:28
Boy:1.78
Uyruk:İspanya
  • 38
    genetik olarak inanılmaz bir futbolcu, gerçekten siyahilerin kas yapısının bir çok spor dalında (yüzme hariç ) beyazlara karşı büyük bir avantajı var.

    fakat şöyle de bir yanlış anlaşılma var ki, her salon sporu ya da kas geliştirmeye bağlı her hangi bir aktivite bodybuilding değildir. antrenman sistemlerinden, diyetlerine kadar bir çok etmen bodybuilding ve diğer antrenman stillerini birbirinden ayırır.

    bodybuilding, hacim kazanma üzerine yapılan bir disiplindir. hacim kazanma da, kas kütlesi kazanma ile yani kilo alma (kas kütlesi arttırımı) ile gerçekleşir.

    futbolcuların bir bodybuilder gibi çalışması zaten mantıklı değil. fakat bu demek değildir ki futbolcu ekstra kas antrenmanı yapmamalı.

    futbolcular güç sporu (patlayıcı) ve dayanıklılık antrenmanlarını mutlak suretle yapmalıdır.

    https://www.youtube.com/watch?v=DpS7yPP0fYA linkteki arkadaş 60 kg olmasına rağmen patlayıcı gücü ile vücut ağırlığının neredeyse 3 katını kaldırıyor ve görüldüğü üzere hacimli ve hantal bir yapısı hiç yok. güçlenmek için yapılan antrenman disiplinleri futbolcuya hız kaybettirmez, ufak ve çelimsiz görünen fakat yıkılmayan yüzlerce futbolcu örneği var zaten günümüzde, tek tek yazmaya gerek yok. bunları genetik özelliklere bağlamak da mantıklı değil zira bu ufak tefek arkadaşlar genetik olarak şansız olup yaptıkları antrenmanlarla bu hale geliyorlar.

    asıl güç ve dayanıklılık antrenmanları yapmayan futbolcuların günümüzde artık neredeyse kusursuzlaşan futbolcu fiziklerine bakıldığında bu arenada tutunma şansları yok denecek kadar azdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın