• 3
    burada daha çok bahsi geçmemiş, ama dünyada fc midtjylland ile birlikte sports analytics işine en ciddi şekilde baş koymuş takım. ikisinin de sahibi zaten aynı insan, bahis geçmişi de olan bir milyarder.

    burada sports analytics/moneyball hareketini baştan sona anlatmaya gerek yok, fakat kısacası spora daha istatistiksel ve bilimsel bir bakış getiriyorlar. bu elbette transfer politikalarını da etkiliyor, red bull takımları gibi genç oyuncular seçip parlatmaya çalışıyorlar. ilk büyük satışları şu an premier lig'de brighton and hove albion'ın as forveti haline gelen neal maupay oldu, kendisinin daha şimdiden ligde 7 golü var. yerine koydukları ingiliz forvet ollie watkins de çok iyi bir sezon geçiriyor, yerli de olduğu için bu yaz 30 milyon pound'a gideceği konuşuluyor.

    bizi gerçekten ilgilendiren tarafı, watkins'in de yerine koyacakları oyuncuyu şimdiden seçtiler: halil ibrahim dervişoğlu. zamanında galatasaray'ın da kapısından dönen oyuncu (gerçi koyu trabzonspor'lu olduğu söyleniyor) bugün itibariyle sparta rotterdam'dan takıma katıldı. bu sene brentford tarihinin en iyi sezonunu geçiriyor, ve düşük bütçeleriyle bile premier lig'e çıkmayı ciddi zorluyorlar (şu an 4.ler). halil'in fiyatı oynarsa ciddi patlayabilir, milli takıma da yardımı dokunur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın