resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:53
Uyruk:Türkiye
  • 9474
    balık hafızalılar için hatırlatalım. galatasaray'a gelmeden evvel rakiplerden gelen geçen bizi 4'lük yapıyordu, g4l4t4s4r4y diye etiketleniyorduk sosyal medyada, ligde de yalandan dolandan skorlarla 3. sırada yer alabilmiştik şükür de puantaj olarak enkaz devralmamıştı hamzaoğlu, yoksa takımın mental olarak hali kalmamıştı, her maçta "şimdi yiyeceğiz" diyorduk ve yiyorduk. fatih terim eleştirmek için "prandelli dönemi futbolu bile bundan iyiydi" deniyor ya heh prandelli zamanında bok gibi oynuyorduk bok. hayatımda yaşadığım en rezil dönemlerden biriydi üniversite dersleri de yolunda gitmiyordu o sıra.

    hamzaoğlu'nun gelmesinden itibaren de devreye kadar oynadığımız top tudor'un ilk 7 hafta performansından daha iyiydi. son 5 senede falan izlediğim en iyi galatasaray performansı o dönemdi. ligin son 6-7 haftasında da biraz temkinli futbol seçmiş olabilir evet ancak o dar rotasyon ile yapabileceği en fazla oydu ve ona rağmen şampiyonluğu garantilediğimiz son haftaki rize maçına kadar takım gol yemeden tüm maçları galip gelerek ipi göğüsledi. şampiyonluğun hakkını hamza'dan çok sneijder'e, muslera'ya, burak'a falan verenler bir açıklasınlar bakalım hamza gelene kadar niye yoklara oynuyorlardı acaba. niye sneijder kendisini en iyi kullanan hoca sorusunun cevabını hamzaoğlu'ndan yana kullandı bir düşünsünler...

    geldik yaz transfer dönemine. buradaki eleştrilerin hepsi hamzaoğlu'nun fatih terim kadar yönetim üzerinde baskın bir karakter olamamasından kaynaklanıyor. o yaz transfer döneminde konoplyanka istedi alınamadı, kaliteli bir yabancı forvet istedi alınamadı podolski o bölgeye yama yapıldı. sağ kanat istedi groskreutz kepazeliği patlak verdi. en son dursun özbek olacak zerzevat suratlı adam hiçbir halt becermeyince hamzaoğlu'na oyuncularını korumak kaldı. o dönem tek hatası bence maxi pereira uygun şartlarda gelecek olmasına rağmen istememesiydi.

    dönemin futbol direktörü tanman'ın da matah bir insan olmadığını o dönemi yakından takip eden herkes biliyor, daha yüksek hedefler için getirdikleri denizli ile galatasaray tarihinin en kötü lig serilerinden biri yakalanmıştı ve 3. aldığı takımı ligden kopararak 5. sırada riekerink'e devretmişti, uefa'da lazio'ya elenmişti. hamza takımı bıraktığında başakşehir(d)-fb(d)-ts(d) serisini 7 puan ile geride bırakmıştı. "manevi evladı" bilal-selçuk-sneijder orta sahasıyla benfica'yı iç sahada boğmuştu deplasmanda da son sn'de puanı kaçırmıştı. matematiksel olarak halen cl grubundan çıkma şansı varken mustafa denizli ile neredeyse uefa'ya dahi katılamıyordu ki zaten katıldığında da bir bok yapamadı.

    bu sene taraftarın istediği bütün "vizyon" transferleri yapıldı bu arada. taraftara göre 33 yaşındaki babel'e 2,5 tan 3 yıllık kontrat vermek vizyon tabi, falcao'ya 7 milyon bayılmak vizyon, 456 tane kiralık futbolcu almak vizyon alın size vizyon transferleri... galatasaray bugün 9 haftada 9 gol atmış cl'de gol dahi atamadan sonuncu sırada. bu transferler cl için yapılmıştı çünkü vizyoneriz ya hani. mali durumunun da "idare edebilmesi" şampiyonluğa bağlı yoksa şu anki beşiktaş oluyorsun.

    hamza benim babamın kardeşi falan değil eleştirilecek bir dünya yönü var ama vizyonsuz, çapsız diye başlığına kusulmasına hakikaten ifrit oluyorum artık. inşallah çok başarılı olur, gerçekten çok istiyorum ama yine çok kötü tercih yaptı ve ligin en zayıf kadrolarından birine geldi. hocanın son zamanlarda hamzaoğlu'nu teknik ekibe katacak dedikodularının bir manası vardı keşke bekleseydi. 3 kupalı hamza bu sene de takımı küme düşerse mesut bakkal'a falan eşdeğer görülecek ona üzülüyorum.

    edit: sigthorsson ve podolski'nin transfer zamanlarında karışıklık yapmıştım, onu düzelttim. uyaran earhan7 ye teşekkürler
App Store'dan indirin Google Play'den alın