1996-97 Türkiye Süper Lig 33.Hafta Maçı
19:00 Ali Sami Yen Stadyumu
5 - 1
  • 5
    "ve bir çocuk oyuna giriyor..."

    maçın 72. dakikasında, tugay kerimoğlu yerini emre belözoğlu'na bırakırken, cine 5'de maçın sunumunu gerçekleştiren ercan taner bu cümleyi kurmuştu. bir 17 mayıs maçı olan bu karşılaşmada, emre belözoğlu ilk kez galatasaray a takım formasını giymişti. üç yıl sonra uefa kupası ve süper kupa'yla taçlandırılacak başarılar zincirinin önemli halkalarından biri olmuştu, sonrasını biliyorsunuz zaten. keşke olmasaydı diyecek duruma geldik.

    fatih terim, bu maçta hucum hattında arif erdem, adrian ilie ve hakan şükür'ü birlikte kullanmış; arkalarında da ilyas kahraman'ı oynatmıştı. gheorghe hagi'nin olmayışı sebebiyle 10 numaralı formayı giyen ve tam da onun mevkisinde oynayan ilyas, sezon içerisinde pek çok kez olduğu gibi verilen şansı iyi değerlendirememişti. kendisinin galatasaray formasıyla son maçı da bu maç oldu zaten.

    yukarıda bahsettiğim gibi, bu maç bir 17 mayıs maçıydı. 3 yıl sonra, yine bir başka 17 mayıs gecesinde 17 mayıs 2000 galatasaray arsenal maçı'na çıkacaktık. tarihimizin en büyük başarısı olan bu karşılaşmada, maçın uzatma bölümlerinde teknik direktör fatih terim'in aynı dakikada ve birlikte oyuna soktuğu hasan şaş ile ahmet yıldırım ikilisi bu maçta ankaragücü forması giymişti. kader, kısmet.
App Store'dan indirin Google Play'den alın