• 22754
    takım mühendisliği iki yıldan beri kötü olan takımımız. geçen sezon kilit oyuncuların bireysel performansları ve rakiplerimizin bizden daha kötü olması, bizi bu durumu gözardı etmeye itti. fakat bu sezon başlangıcından itibaren bu konuda yapılan ya da yapılmayanlar kesinlikle eleştiriyi hakediyor.

    öncelikle takımın düzenli ilk 11 oynayacak seviyede bir delici oyuncu eksikliği malumunuz, geçen sezonun yarısını boş geçmiş, yeni yeni antreman yiyen mario leminanın yaptığı katkı -sonuca yansımasa bile- bunun canlı kanıtıdır.

    ilk 11 için düşünülen kanat oyuncularımızın içeride oynamayı sevmesi, orta saha oyuncularının da delici özelliklerinin yeterli olmaması bizi oldukça bozuyor. beklerimiz de yaşını almış ve kanat özellikleri düşük oyuncular olduğundan düzgün bir taktikle iyi bir blok oluşturmuş hiçbir takıma karşı üretken olamıyoruz. çünkü onların formasyonunu bozacak oyuncumuz yok. bu işi mevcut kadro içerisinde çözmek ise oldukça zor gözüküyor. ben fatih terimin geçen sezon sonuna doğru yaptığı açıklamalardan bu sorunu çözeceği, en azından üzerinde duracağını düşünmüştüm, fakat yanılmışım.

    eldeki oyuncu profiliyle bu vasat,pasif,tutucu futbolun değişeceğini de hiç sanmıyorum. baklava 4-4-2'ye dönüleceği şeklindeki haberler/temenniler de kısa vadede pek inandırıcı gelmiyor. çünkü olay formasyondan ziyade, farklı oyuncu eksikliğinden kaynaklanıyor. takımda herkes papaz olduğundan(topu ayağına istediğinden,kendi comfort zone'undan çikmadığından), maalesef yeni bek transferi(hangi parayla?) ya da babel-feghouli'den birinin ilk 11den kesilmesi harici bir çözüm gözükmüyor. burada da konu takımdaki tek farkli kanat oyuncusu olarak emre mor'a geliyor. fakat onun da topsuz oyunu kötü malesef. milli takım arası iyi olabilir ama takımın seviye atlaması,seyirciyi doyurabilmesi için transfer dönemini beklememiz gerekecek gibi görünüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın