• 374
    bu kadar şeffaf olmamızın transferlerde bizi zor durumda bıraktığını düşündüğüm platform. öyle ki, ligimizdeki diğer takımların aksine (şirket yapımız gereği bir zorunluluk mu bu durum, bilmiyorum) biz, her oyuncumuzun transfer görüşmelerini, imzaladıkları sözleşmenin detaylarını bu platformda paylaşıyoruz. her takımın bunu yaptığı bir ortamda, bunu ben de desteklerdim. ancak, özellikle sattığın kadar al kısıtımızın bulunduğu 2018-2019 ara transfer döneminde, transferin son günlerinde pazarlık için masaya oturduğun her kulüp, senin bütçenin ne kadar olduğunu biliyordu. bu durumun yarattığı olumsuzluk şüphesiz herkesin fark edebileceği bir şey. bir ticaret işinde, satıcı, alıcının bütçesini bilirse, fiyatı ona göre belirler. bu çok olağan bir durumdur.

    öte yandan, günümüzde çoğu özel şirket, ücret bilgilerini saklar. bu da işletmeler için çok olağan bir durum, aynı iş yerinde çalışan iki kişinin, kendi arasında ücret muhabbeti yapması bile yasaktır. çünkü performans gibi nedenlerden dolayı çalışanlar arasında maaş farklılıkları vardır ve bu durumun iş yeri içerisinde yaratacağı huzursuzluktan korkulur. ancak kap nedeniyle, biz bütün ücret detaylarını da, herkesin bilgisi dahiline sunuyoruz. doğal olarak, hem medya ücretler konusunda sürekli üzerimize geliyor hem de oyuncular arasında huzursuzluklar yaşanabiliyor.

    şeffaflık kesinlikle güzel bir şey. ancak ticarette bilgi asimetrisi sizin aleyhinize olduğu anda, her zaman zararlı çıkarsınız, bu da bir gerçek. bence, eğer mümkünse, transfer detayları, transfer sezonu bittikten sonra toplu olarak açıklanabilir. bu, sattığın kadar al kısıtımız süresince net bütçemizin kimse tarafından bilinememesini sağlar. ayrıca, maaş bilgileri de, ayrı ayrı değil de yıllık toplam maaş bütçesi olarak duyurulabilir. mutlaka oradan çıkarımlar yapılır ama ayrı ayrı maaş bilgilerinden emin olunamayacağı için kimse bu kadar bariz şekilde ücretler üzerinden galatasaray'ı yıpratamaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın