resim
Jean Michaël Seri
Takım:Hull
Mevki:Ön Libero
Yaş:32
Boy:1.68
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 253
    kendisi hakkında fenerbahçeli bir taraftarın entrysini ekşi sözlükten direk olarak kopyalıyorum.

    --- alıntı ---

    açılın, seri neden çok büyük oyuncu, ama neden galatasaray'a bu kadar ucuza transfer olması her açıdan gayet anlaşılır, anlatmaya geldim.

    2017 senesinde messi ile ngolo kante karışımı olarak değerlendirilen jean michel seri'nin hayatının kabusu olan çok önemli iki hastalığı var. bir değil, iki hastalığı var. bu hastalıklardan ötürü olağanüstü yeteneklerine rağmen büyük kulüplerin radarından çıktı seri. formsuzluk veya yetersizlikten asla değil.

    ilk hastalığı chilblains. bu hastalık hava 25 derecenin altına inmeye başladığında el ve ayak cildinde kızarma, sonra sertleşme ve sonra acılar yaratıyor. üstüne bir de yağış varsa eğer sporcu soğuk havadan derhal uzaklaşmazsa ciltte şişmeler ve su toplamaları başlıyor ve hızla yayılıyor. hava 10 derecenin altına inildiğinde ise bu süreç daha hızlı işliyor. özetle soğukta, hele yağış varsa veya zemin ıslak veya karlıysa bırakın maça çıkmayı, antrenman dahi yapamaz. yaparsa da bedel ödeyerek ve düşük performansla yapar. ingiltere'de bunu zorladığı için sezona çok iyi başlamasına rağmen kıştan itibaren gayet vasat bir oyuncu olarak izledik seri'yi, sıcak nice'teki performansına kıyasla.

    ikinci hastalığı içe doğru büyüyen tırnaklar. bu tırnaklar ameliyatla alınmaya kalkıldığında çok daha kötü oluyor ve tedavisi yok. bazı durumlarda çok acı verebiliyor. özellikle ayak parmaklarına alacağı darbelerde dayanılmaz bir acıyla karşılaşıyor futbolcu.

    eğer ilk hastalığı chilblains soğuktan tetiklenirse terse uzayan tırnaklardan ötürü seri olağanüstü büyük acı çekebiliyor ve derhal sıcak havalı bir yere gitmesi gerekiyor. dolayısıyla bu gerçekleşmiyor, hava çok soğuk veya soğuk + yağışlıysa seri derhal şömine başına geçiyor.

    nice fransa'nın en güneyinde, çok sıcak iklimi olan bir yer. o nedenle seri nice'te oynadığı dönemde tüm yeteneklerini sergileyebilmiş, değerini katlamıştı. barcelona, arsenal ve liverpool seri'yi takibe almış, teklifler yapılmıştı. ancak bu hastalıklar transferin tamamlanmasına engel oldu. yoksa asla fulham'a yar olmazdı seri.

    şu röportajda seri hastalığını goal.com'a itiraf ediyor. o nedenle iklimi bu kadar ters olan fulham'a transfer olması da oldukça ilginç. nice'te oyunuyla "messiden daha çok gol pası veriyor" denen seri ingiltere'de sezona çok iyi başlamış, ancak havaların serinlemesinden sonra sefilleri oynamıştı. fulham'ın iyi olmadığı şüphesizdi, ancak seri'yi bitiren esas sorun bu iklim meselesi olmuştu. bu kadar yetenekli bir futbolcunun asist ve golde bu kadar düşük kalmasının tek açıklaması da acı çekmesine rağmen hırsla oynamaya devam etmesi, acıyan ayaklarıyla tekniği ve pas inceliğinin düşmesiydi.

    şimdi fulham sadece küme düştüğü için değil, eminim dev bütçeyle aldığı ama pek verim alamadığı seri'yi tekrar paraya çevirilebilir hale getirmek için ingiltere'den uygun bir yere gönderdi. nispeten sıcak iklimi olan ve daha az yağış alan istanbul'da, seri'nin bu hastalığına rağmen onu almayı göze alabilecek ve şampiyonlar ligi vitrini sağlayabilecek bir takıma gönderdiler seri'yi. böylelikle belki seneye paralarını geri çıkarabilirler. ancak artık ingiltere'de bir kariyeri olması neredeyse imkansız.

    istanbul'un genel ısı ortalamalarına bakacak olursak seri'nin iç saha maçlarında rahat oynayabileceği aylar: ağustos, eylül, ekim, belki kasım, sonra da belki mart, ve nisan, mayıs ayları. şampiyonlar ligi'nde de soğuk ve yağışlı şehir takımı çıkmaması için dua edin. ancak hava durumu istikrarlı bir şekide iyi giderse yılın şovunu izlemeye hazır olun. şu lige gelen en yetenekli oyunculardan birini transfer ettiniz.

    not: alikoçspor
    *neverland resident*
    --- alıntı ---

    edit:imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın