resim
Mbwana Ally Samatta
Takım:PAOK
Mevki:Santrfor
Yaş:31
Boy:1.83
Uyruk:Tanzanya
  • 6
    - ocak 2016'da, 23 yaşındayken, 4 buçuk sezon boyunca forma giydiği d. kongo'nun tp mazembe takımından sadece 800 bin €'ya genk'e transfer olan golcü.

    - muhtemelen o dönemler veya şimdi bile afrika'nın herhangi bir yerinde, adı sanı duyulmamış ve hatta 20'li yaşlarının ortalarına yaklaşmış böyle bir isme talip olsaydık ya da olsak bir kısım taraftar kitlesi çeşitli sebeplerle homurdanırdı sanırım.

    - samatta 4.5 sezon forma giydiği tp mazembe forması ile caf champions league'de = 38 maçta forma giyerken, 19 gol atmış ve 7 asist yapmış. bu süre zarfında 16 takımlı d. kongo ligi'nde ise tahmini 100'e yakın maça çıkıp, toplam 60 gole katkı yaptığını varsayalım. bu şekilde 23 yaşında, genk bu adamı transfer ediyor.

    - ocak 2016'dan bu yana ki transfermarkt'a göre genk performansı ise = 163 maçta, 66 gol ve 18 asist... henüz 27 yaşına girmek üzere ve 3 buçuk sezonda piyasa değeri yüzde kaç arttı kim bilir.

    > genk ise bu 3 buçuk sezonluk dönemde, 1 kez uefa avrupa ligi'nde çeyrek final gördü. 2018-19 uefa avrupa ligi'nde bjk'nin olduğu grubu lider tamamladı. beşiktaş'tan iki maçta 4 puan aldı, istanbul'daki maçı 4-2 kazandılar vs.

    - yani bu işler tabiki de sadece samatta'nın transferi ile olmamıştır. (bkz: racing genk/@otsukarci) fakat kuşkusuz ki bu tür başarılarda, bu tip transfer politikalarının katkısı yadsınamaz.

    > özetle galatasaray'ın mali hedeflerine ulaşabilmesi için ve uzun vadede avrupa'da istikrarlı başarılar elde edebilmesi için bu tip transferlere de ihtiyacı var. bu transferlerden birisi de tp mazembe'de forma giyen, bana göre yeni samatta olabilecek genç golcü jackson muleka olabilir mi... umarım olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın