• 250
    ülke puanı ile ilgili mini mini bir not:

    bir önceki senenin şampiyonlar ligi şampiyonu, o senenin şampiyonlar ligine katılım hakkı kazanıyor. tabii tahmin edebileceğiniz gibi şampiyonlar ligi şampiyonu genellikle kendi liginden doğrudan grup aşamasına katılım hakkı kazandığı için ekstra 1 slot kalıyor. ülke puanındaki 11. sıradaki ülkenin şampiyonu böylece şampiyonlar ligine doğrudan katılım hakkına erişiyor.

    yani teoride 11. sıraya düşmek büyük bir risk olsa da pratikte 12. sıraya düşmek gerekiyor. ha ülke olarak 12. sıraya düşer miyiz? düşeriz tabii! biz yıllardır avrupa'da yokları oynuyoruz. başakçiti uefa'yı gram umursamıyor. fenerbahçe avrupa'ya gidemediği (gitse de rezil olduğu) için bir anadolu takımı avrupa'ya gidiyor. giden anadolu takımı bir iki beraberlik alıp eleniyor. ülkeye puan getiren bir tek beşiktaş var. onlarınki de hep saman alevi usulü. gruptan namağlup çıkan da kendileri, 8-0 mağlup olarak rekor kıran da kendileri.

    ayrıca... çok değerli medyamıza göre neymiş avrupa maçlarında diğer türk takımlarını tutacakmışım. çünkü ülke puanı gerekiyormuş. beni gram alakadar etmez. ben kendi takımıma bakarım. zaten 10 sıradayız. ajax kupayı kaldırsa bile hollanda 10. sıraya çıkamıyor (ortalama hesabından ötürü) ki 12. sıraya düşmediğimiz müddetçe de gram umrumda olmaz.

    meraklısı için (muhtemelen daha önce de paylaşılmıştır)

    https://kassiesa.home.xs4all.nl/...thod5/crank2019.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın