• 286
    hakemlik mesleği bana kalırsa hakimlik,savcılık gibi makamlardan farkı olmayan bir meslek grubudur. nasıl ki bir hakim, onlarca kişinin hayatını etkileyebilecek kararlar alıyorsa hakemlerde sahada ve tribünde yer alan yüzlerce kişinin hayatını etkilemektedir. hepimiz aşağı yukarı kendimizden üst rütbeli insanlarla hayatlarımızı paylaşıyoruz. iş yerinde patron, okulda akademisyen gibi. üstümüzde ki insanların haksızlığa başladığı, hukuksuz ve açıklaması olmayan işler yapmaya başlaması bizlerinde zamanla yozlaşmasını sağlayabilir. (balık baştan kokar misali)

    işte tam bu noktada hakemlik mecrasında üst kademede yer alan yöneticilerin yaptığı bazı utandırıcı ve medyada maalesef yer almayan olayların ele alındığı bir köşe yazısı paylaşmak istiyorum;
    --- alıntı ---
    https://www.turkiyegazetesi.com.tr/...ruk-unal/597594.aspx
    --- alıntı ---

    yazıda gördüğünüz üzere bugün bal liginde maç yönetebilecek nitelikte bir kişinin yarın tff 1.lig'de bir telefon sayesinde maç yönetebileceğini çıkarım olarak yapabiliyoruz. bir futbol hakeminin c klasman grubundan, b klasman grubuna (3.lig'den, 2.lig'e) yükselmesi için bile sayısız yazılı sınav ve atletik test gerekirken basamakları ikişer,üçer çıkan kişilerin maalesef kuralları ne kadar bildiğine, atletik testlerde ne yaptığına pek bakılmıyor. yani yarın bir maçımızda bir hakem yanlış karar verirse, o kararı gerektirecek kuralı bilip bilmediğinden bile maalesef emin olamıyoruz. baştaki yöneticilerin böyle rahatça hareket edebildikleri bir meslek grubundan maalesef avrupa'da ki meslektaşları gibi olmalarını doğal olarak bekleyemiyoruz.

    umarım bu kadar haksız işlerin döndüğü türk futbol hakemliği bu liyakat sistemini bir gün yener ve kendileri hakkında konuşmadan maç yorumlarını okuyup, dinleyebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın