• 48
    bir dönem gündemimizde olan emiliano sala ile aynı kaderi paylaşmış olan şanssız takım. torino ve manchester united uçak kazalarıyla sarsılan futbol dünyasının göklerde biten son yolcusu sala olsa da chapecoense takım olarak bir trajediyi göğüslemek zorunda kalmıştı.

    --- alıntı ---

    copa sudamericana yarı final ikinci maçında dakikalar 90+4’ü gösteriyor. ilk maçta arjantin’de san lorenzo ile golsüz berabere kalan chapecoense için finale sadece 10 saniye… ceza sahasının sol çaprazından serbest vuruşu kullanacak. san lorenzo’nun tüm oyuncuları chape cea sahasında yerleşmiş durumda. 9 saniye. hakem, topun başında lorenzoluya vur işaretini veriyor. 8 saniye. top falsolu bir şekilde penaltı noktasına indiğinde lorenzolu oyuncu kafayla vuruyor. 7 saniye. top chapecoenseli futbolcunun sırtından sekip altı pasın üzerine düşüyor. 6 saniye. altı pas üzerinde bomboş pozisyonda lorenzolu oyuncu topa vuruyor. 5 saniye. tüm chapecoenseliler gözlerini kapatıyor, final ellerinden kayıp gidiyor, yeşil beyaz formalı herkes kendini yere bırakıyor. 4 saniye. ayakta kalan tek chapecoenseli, kaleci danilo, kalenin sağına giden topa ayağını uzatıyor. 3 saniye. akrep ve yelkovan hareket etmiyor ama top kaleye doğru gidiyor. 2 saniye. danilo son bir gayret göstererek topu ayağıyla uzaklaştırıyor. 1 saniye. hakem bitiş düdüğünü çalıyor ve 2009 yılında brezilya 4. lig seviyesinde mücadele eden chapecoense 2016 sudamericana finaline yükseliyor. zaman doldu. dolan zamanın, maçın değil bir futbol takımının ömrü olduğunu anlamak için ise 1 hafta geçmesi gerekecekti. maalesef dünya böyle bir trajediye hiç hazır değildi.

    --- alıntı ---

    brezilya 4. ligi’nde başlayıp sadece 7 senede copa sudamericana finali’ne uzanan bir mucizenin kolombiya’da bir dağın eteğindeki uçak enkazında son bulan yolculuğunu okumak için;

    http://plasedergi.com/...ecoensenin-hikayesi/
App Store'dan indirin Google Play'den alın