• 321
    konuşulan isimler üzerinden bir değerlendirme yapmak istiyorum. tek tek kaynak aramayacağım "şurada duydum" diye:

    radamel falcao : olmayacak duaya amin demeyin, 23 m dolar maaşı var adamın ve bu sene 300 m euro satış yapması nedeniyle paraya ihtiyacı olmayan tek kulüp olan monaco’da oynuyor. monaco 11 forvetini kiralık vermez; verse de kendisini, futboldan ziyade güreşe yaklaşan türkiye liginde söküp takarlar.

    jackson martinez : 4 sene önce gelse gözler yaşlı olurdu ama bu süre içerisinde ne yaptı, ne etti bilmiyoruz. bununla birlikte oyun tarzı fatih hoca’ya uymadığı söylenen gomis ile benzer. olacağını sanmam.

    emmanuel adebayor: olmaması demek başakşehir ve abdullah avcı’nın çöküşü demek. başakşehir için bu kadar önemli. satmazlar; hatta daha ileri gidiyorum anlaşalım, abdullah avcı bacağından falan vurur.

    baye oumar niasse: çemçük karaoğlan. cenk, calvert-lewin arkasından 3. forvet konumunda. transferi olabilir ama ne derece “olur” kestiremiyorum.

    javier hernandez: adı çok geçmese de geçen sene ortasında dursun’un anlaştığı haberleri gelmişti. üst düzey forvettir, açıkçası 11’e iyi oturabilir; west ham’da 4. forvet konumunda olması bir avantaj.

    danny welbeck : arsenal’in 3. forveti konumunda. lacazette ve auba arasından sıyrılması zor gözükse de, emery ümidi tam kesmemiş olacak ki son maç oynadı. özellikle sıfıra hızlı inip sert orta kesme taktiğine dayalı olacak gibi görünen emery arsenalinde kanatlarda da oynayabildiğinden tutulabilir. kolayına salmazlar diye düşünüyorum. ingiltere’de transfer sezonu kapandığından güzel bir teklife ok diyebilir belki ama dediğim gibi salmazlar.

    karim benzema: detaylarda boğulmayalım; olmaz.

    diafra sakho: ilgimiz olması bile acayip geldi. west ham döneminde izlemiş ve beğenmemiştim. ciddi bir artı katacağını sanmam. niasse daha etkili olur.

    mustafa pektemek: ben bu entry'i yazarken kafasını pisuara vurarak sakatlanmış olma ihtimali yüksek.

    burak yılmaz: şeytan kulağına kurşun.

    olivier giroud: adı az geçenlerden. aslında olabilir, ligin yapısı kendisini hava hakimiyeti ile fark yaratması için müsait. atılacak uzun topları indirmesi ve takımında oynayan, kendisinden daha genç alvaro morata'nın da tam tamına aynı şeyleri yapabilmesi kendisini gözden çıkarılabilir olarak gösterse de, forvetsizlik nedeniyle şampiyonluklardan olan sarri başkanın, transfer sezonu da kapanmışken kendisini yollayacağını sanmıyorum.

    vincent janssen: fenerbahçe'de tutmadı, bizde de zor. kaldı ki, fener'in verdiği paraları veremeyiz ve vermemeliyiz.

    bu bağlamda en olası transfer niasse - sakho - chicarito üçlüsü gibi duruyor; ancak bunların da genel tarzı aynı denebilir. fatih hoca demecinde "farklı tip oyuncular" dediği için bunlardan bir tanesi ve bir tane kule forvet (hakiki kule) bekliyorum.

    gönül giroud chicarito ikilisinden yana olsa da, dediğim gibi muhtemelen oumar niasse olacak, hamza hamzaoğlu'nun da gözleri dolacaktır.

    edit: vincent janssen. diğeri fm 2014'te sürekli galatasaray'a transfer olan alaman arkadaş. olenekadarhepseninyanindayiz'a teşekkürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın