• 366
    finalinin ve kazananının çok etki vermediğini düşündüğüm kupa. diğer kupalarda göre final ve kazananlara göre fransa sönük kaldı bence.

    kendi ülkelerinde coşkulu kutlama yapmış olabilirler ama sonuçta bir dünya kupası ve dünya çapında o etkiyi, o gündem olmanın başarılamadığını düşünüyorum. sönük kaldı biraz. bunun ilk sebebi de gümbür gümbür oynayarak gelen bir şampiyonluğun olmaması. ikinci bir sebebi de rekabetçi bir finalin olmaması. final takımları belli olduğunda herkes fransa'nın kazanacağını az çok bilyordu zaten. nitekim final maçı gollü geçse de sonuç değişmedi.

    iyi bir almanya, ispanya veya brezilya olsaydı fransa bu futbolla kazanamazdı zaten. maalesef turnuvalar buraya gidiyor. iyi futbol değil , iyi kapanarak sonuç odaklı bir sistem olacak sanırım artık. oysa ki 2014 yılında almanya'nın yaptığı gibi gümbür gümbür gelen bir şampiyonluk görmek isterdim. brezilya'yı 7-1 yenmeleri, final maçı, uzatmalarda götze'nin golüyle gelen şampiyonluk çok konuşulmuş ve çok zevk vermişti.

    hırvatistan veya it's coming home sloganıyla ingiltere kazansa acayip bir turnuva olarak tarihe kazınır ve günlerce konuşurdu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın