• 363
    en iyi oyuncu ödülü hırvatistan ile finale çıkan modric'e verilmeliydi elbette. teknik direktörünün kepazeliği yüzünden topa sadece penaltı noktasında dokunan griezmann'a değil.

    turnuvanın kırılma noktası ise gruplar oldu aslında. fransa'nın olduğu tarafta pek sürpriz olmadı. belki yarı finali ''fransa-brezilya'' olarak tahmin edenler vardır ancak belçika da sonuçta yıllardır çok başarılı olamasa da potansiyeli olan bir takımdı ve bunu gösterdi.

    grup aşaması diğer tarafı ve turnuvayı çok fena etkiledi. almanya'nın elenmesi zaten taşları yerinden oynattı. arjantin'in gruptan 2. çıkması da çok şeyi değiştirdi bence çünkü 2. olup fransa ile eşleştiler ve elendiler. oysaki kendi halkından bağımsız en çok desteklenen takımdı açık ara. dolayısıyla arjantin'in çok erken gitmesi turnuvanın heyecanını düşürdü sanki. demek istediğim arjantin'in leş gibi oynaması ve gruptan bile çıkmayı hak etmemesi değil, insanlar arjantin maçını yani messi'yi bekliyordu. bununla birlikte o gruptan hırvatistan'ın lider çıkması ve ispanya'nın rusya'ya elenmesiyle o taraf resmen ortalama takımlar topluluğu oldu.

    keza kadrosuyla büyük beklenti yaratan brezilya'nın doğru düzgün top oynamadan çeyrek finalde elenmesi ve turnuva boyunca futbol oynamamak için çabalayan fransa'nın ilerlemesi ise resmen insanları isyan noktasına taşıdı.

    son olarak da zaten fransa'dan çok daha zayıf bir kadroya sahip hırvatistan'ın finale aşırı yorgun çıkmasıyla belki de dünya kupası tarihinin en tatsız finali oynandı.

    2016'da top oynamayan portekiz'den sonra 2018'de de top oynamayan fransa'nın şampiyon olması ise düşündürücü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın