• 19131
    18/19 sezonunda eğer ki avrupa kupalarından men gibi bir ceza almazsa doğru bir yapılanmaya gitmesi gereken takımım.

    daha lig bitmedi, eyvallah. ancak bu söyleyeceklerim ligi kaçıncı bitirdiğimizden bağımsızdır.

    öncelikle orta saha. buraya 2 adam almamız şart. terim'in, donk'tan aldığı katkıyı görünce bence kadromuza katmamız gereken ilk isim marouane fellaini'dir. donk'un 2-3 gömlek üstü bir oyuncu olduğunu tartışmayız sanırım. sözleşmesi de bitiyor. monaco'nun özellikle kendisini transfer etmek için çok çabaladığını biliyoruz. ama neden olmasın? tam aradığımız adam. ön libero olarak değil de daha çok hücuma katkı veren merkez orta saha oyuncusu olarak kullanırsak bu ligi sallar. everton'da en başarılı futbolunu bu bölgede oynadı zaten. o performansla united'a gitti. ama orada hem ön libero olarak kullanıldı. tam aradığımız adam kendisi. tam ama.

    samuel bastien'in de adı geçiyor bizimle. neden olmasın? uygun bir bonservisle genç orta saha kontenjanımızı kendisiyle doldurabiliriz. hele hele vatandaşı olan fellaini ile birlikte oynarlarsa performansı katlanabilir. ama bu şartlarda belhanda'nın gitmesi lazım. fazla lüks olur.

    garry'nin gideceğini düşününce 1 tane dominant kanat oyuncusu da şart. mutlaka alınmalı. sadece kanat değil aynı zamanda gol konusunda da yetenekli olmalı. tercihen 1,80 ve üstü boylarında olması iyi olur. ama tabii fellaini'yi kadromuza katabilirsen kanat oyuncusu tercihinde daha garry rodrigues tarzı bir adam tercih edebiliriz. bu tarzda sözleşmesi biten jonathan bamba var. ama ben kendisinin epl'ye gideceğini düşünüyorum.

    1 tane de yedek ama gomis'in yokluğunda ya da formsuzluğunda sırıtmayacak forvet lazım. illa ki lazım. alınacaktır da. ama kim olur, ne olur; bilemiyorum. zira bütçe konusunda sıkıntılarımız olacağı bariz. yine kiralama yoluna gidilebilir.

    tabii yerli oyuncu konusu da var. önümüzdeki sezon yine 11+3 sınırı olsa da bir sonraki sezon* yabancı sınırı azalacak gibi. en azından 2-3 tane iyi türk oyuncu almamız lazım. emre mor'un adı geçiyor ama ben hiç güvenmiyorum kendisine. zaten fatih terim'le çalıştı milli takım'da. yani "terim adam eder" çalışmadı zira. şu an bizim takımda oynayabilecek yerli oyuncu pek göremiyorum. işte belki biraz emre akbaba, biraz deniz türüç olabilir. benim bilmediğim görmediğim bir gurbetçi varsa bilemiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın