• 401
    18 mart 2018 başakşehir beşiktaş maçı tam da istediğim gibi bitti. bir kere kesinlikle beşiktaş kazanmamalıydı, çünkü bu maçta da gördük ki tff ve hakemleri beşiktaş'ı üzmeyin diyen bir organizasyon olduklarını iyiden iyiye artık gösteriyorlar. bu tff'nin miadı dolmuştur, en azından vicdanlarda dolalı çok olmuştur.

    neyse konumuza dönersek fikstürlere bakıldığında beşiktaş'ın bizim maça kadarki maçları şunlar,

    alanya
    göztepe
    akhisar(d)
    malatya

    yani 10-12 puan bandı çok çok olası beşiktaş için. son dönemde gol atmakta sıkıntı yaşasalar da iç saha maçlarında hakemi ve gelen takımı baskı altına alıp 3 puanı alabilecek yapıdalar. bu maçı kazansalardı o gazla 31. haftaya kadar kayıpsız bile gelebilirlerdi. her ne kadar yaşlı bir kadroları olsa da dediğim gibi çok ciddi bir fikstür avantajıyla ve tecrübeyle gerekli puanları toplayabilirlerdi. onlarla puan farkının 4 olması ve farkın 2 maça çıkması çok güzel oldu. zamanı gelince kıymeti daha iyi anlaşılır. şu gün bakınca 29 nisan 2018 galatasaray beşiktaş maçında gelebilecek olan beraberliği de lehimize olacak avantajı cebe koyduk gibi görünüyor.

    başakşehir'e gelince ise aslında onların her deplasmanı zaten zor olacak ve dahası içeride de oldukça zorlanıyorlar. fikstürleri şu şekilde,

    akhisarspor (d)
    yeni malatyaspor
    galatasaray(d)
    kayserispor
    osmanlıspor(d)
    sivasspor
    antalyaspor (d)
    kasımpaşa

    yani bence bu fikstürde b.şehir kesin kazanır diyebileceğim sadece 2 maç var. malatya ve son hafta kasımpaşa*

    ligde sondan 3. takım 27 puanda ve 38 puanlı sivas'tan sonra 34 puanla akhisar ve malatya geliyor. akhisar ve malatya'nın daha gs ve bjk maçları olduğunu da düşününce özellikle akhisar maçı oldukça zor geçecektir. 5. lik yarışı kopmadıkça, küme düşen takım da diğerlerinden ayrılmadıkça b.şehir'in puan kayıplarının olası olduğunu düşünüyorum. evindeki kayseri ve sivas maçları da kolay olmayacaktır.

    fenerbahçe'ye gelince 17 mart 2018 fenerbahçe galatasaray maçında seriyi bitiremememize, kaçan o kadar gole ve direkten dönen toplara, tolga ciğerci'nin fenerbahçe maçında kaçırdığı gole falan çok üzülsek de(u: şöyle söyleyeyim, maçın özetini bile izleyemedim bir daha, tolga'nın pozisyonu denk gelince hemen sayfayı atlıyorum falan) alınan 1 puan o kadar önemliydi ki, o kadar hayatiydi ki bırakın onlar yenilmedik diye avunsun. biz aramızdaki farkı 6'da (u: neden 6 :() tuttuk ve fener'i yarıştan kopardık. hatta ikili averajı vermeyip genel averajda(+14) da önde olduğumuzdan farka 7 de diyebiliriz.

    şu fikstürlerine bakar mısınız?

    kayserispor(d) (kaleci lung kırmızı kart cezalısı, yedek kaleci sezonu kapattı, 20 yaşındaki 3. kaleci oynayacak)
    osmanlıspor
    sivasspor(d)
    antalyaspor
    kasımpaşa(d)
    bursaspor
    karabükspor(d)
    konyaspor

    yani fener bizi yense morallense ve havaya girse, fark 3 puana düşse(ikili averajı da alıyorlardı) alacakları birkaç galibiyetle bir anda şampiyonluk potasında olabilirlerdi. son 5 hafta istanbul dışında sadece karabük deplasmanları olacak.

    8 maçta 21-22 puan fener'i şampiyon yapardı. (hem b.şehir hem de bize karşı ikili averaj ellerinde olacaktı)

    şu anda ipleri tamamen elimize aldık. oldukça çetrefilli bir fikstüre giriyoruz ve şampiyon olup olamayacağımızı belirleyecek olan en önemli maç da bana göre önümüzdeki ilk maç olan ve tarihi henüz resmi olarak açıklanmayan 1 nisan 2018 galatasaray trabzonspor maçı olacak.

    trabzonspor'la olan bir hesabımız var, malum(!) yalnız bunun ötesinde alınacak olan 3 puan bu maçta puan kaybetmemizi bekleyen rakiplerimizin konsantrasyonuna ve inancına bir darbe daha vuracak.

    bu maçın sonraki maçlara da yansıması olacaktır. 11 mart 2018 galatasaray konyaspor maçı gösterdi ki artık evimizde de olsa kolay maç yok. bu maç da kolay olmayacaktır ama en az 45 bin kişinin orada olması çok önemli. bu maça fenerbahçe maçına hazırlandığımız konsantrasyon ve hırsla hazırlanmamız lazım. oyuncuların da bunun bilincinde olması çok önemli. ben fatih terim'in gerekli uyarıları yapacağına inanıyorum. yani yarıştan kopmuş bile olsak bu maçın yeri ayrı olacaktı ama şimdi çok daha fazlası!

    kalan maçlarımıza dair yorum yapmayacağım şimdilik. maç maç gideceğiz ama trabzon maçını kayıpsız atlatmak şampiyonluk şifremiz.

    (bkz: hedef 21)

    sen şampiyon olacaksın!
App Store'dan indirin Google Play'den alın