resim
Neymar da Silva Santos Júnior
Takım:Al-Hilal
Mevki:Sol Kanat
Yaş:32
Boy:1.75
Uyruk:Brezilya
  • 478
    bazı twitter hesaplarında takımda arasında sadece cavani ile değil mbappe ile de sorunlar olduğunu okudum. hatta psg'nin bu sorunlar ve neymar'ın mbappe'yi kıskanması nedeniyle oyuncuyu göndermeyi düşündüğü de yazıyordu.

    bana göre psg'ye neymar'ı kadro dışı bırakabilecek bir teknik adam ve o teknik adamın arkasında duracak bir başkan lazım. futbolcu penaltı kullanma, serbest vuruş kullanma gibi hakları saha içerisinde elde eder. sözleşmeyle falan elde edemez. teknik direktörlük yapamaz, bir takım arkadaşının kuyusunu kazamaz. ya topunu oynar ya da götünün üzerine oturur. fransa ligi'nde la liga'daki gibi bir rekabet yok. fakat psg'de ayyuka çıkan bu krizlere bakınca neden neymar, suarez ve messi'li hücum hattının 16/17 sezonunda ligin içinden geçerek şampiyon olamadığını anlıyoruz.

    bana göre barcelona neymar'ın satışından bu şartlar altında çok güzel para kazanmış. eğer mbappe gelişmesi doğruysa psg kendi yükselttiği futbol piyasasını ya neymar'ı ya da mbappe'yi elden çıkarmak zorunda kalarak yine kendi düşürebilir. çünkü kolay kolay o paraları verecek başka kulüp çıkmaz. verebilenler olur ama veren çıkmaz. burada kriz yönetiminin nasıl olacağı önemli. yapamazlarsa ilginç gelişmeler yaşanır.

    barcelona'nın hücum kadrosu çok dolu. mbappe'ye talip olurlar mı bilmem. real hem mbappe hem de neymar'a talip olur ama oyuncuların fazla alternatifi olmadığını bildiğinden yüksek fiyat çekmez. neymar gibi sorunlu bir oyuncuya premier lig'den fazla yüksek teklifler geleceğini sanmam. zaten oyuncunun yapısı da buradaki tempolu futbola ne derece uygun tartışılır. ama mbappe'nin epl'den baya talibi çıkar diye düşünüyorum. chelsea, arsenal, liverpool, her ne kadar mou hücum oyuncusu almayı düşünmüyoruz dese de manu, belki city, tottenham*... hepsi de güzel alternatif. hepsine de cuk diye oturur. ilgiyle izliyorum.

    edit: haber türk spor basınına da düşmüş. https://www.fotomac.com.tr/...utinhoyu-al-mbappeyi
    edit 2: basın derken mecburiyetten. böyle basının...
App Store'dan indirin Google Play'den alın