• 5
    sözlükte karamsar, agresif yorumlara çok takılmadan, odaklanmamız gereken maçtır.

    öncelikle şunu söyleyeyim, 2017-2018 futbol sezonunda hiç bir takım, arkasındakilerden kopup liderlik yaşayamayacak. veya şampiyonluk yarışı veren 4 takımdan kimse, kolay kolay yarıştan kopmayacaktır. şunu kabul edelim, 34. haftaya kadar şampiyonluk stresini yaşayacağız ve yaşatacağız. ülkede tüm futbolseverlere ve medyaya bakıyorum, bu sene müthiş bir ''havlu attı, daha iflaz olmaz'' türü tespitler yapılıyor. hayır kardeşim, ne kadar kaos olursa olsun, feneri de beşiktaşı da başakşehiri de, ve galatasaray da bu yarışı sürdürecek. hedef kopup gitmek olmasın, olmamalı diye söylüyorum bunu, çünkü gerçekleşmeyince görüyorum ki tepkiler sertleşiyor takıma ve hocaya karşı.

    lig kalitesi de hakikaten yükseldi, özellikle deplasmanda kolay maç yok kimseye. sivasta robinho yedek, kayseride asamoah gyan kadroya giremiyor, kümede kalma mücadelesi veren konya'da eto'o oynuyor... böyle bir ligimiz var artık ve zorlu geçiyor, geçecek. puan ortalaması düşecek. böyle bir sezonda yapılması gereken şey, özellikle iç sahada sürpriz sonuç almamak, kötü anlamda. derbilerde gösterdiğimiz rezalet performansa rağmen, tudor ile bu yarışın içinde kaldıysak, buna borçluyuz. saçma hatalar yapmadık. örneğin fenerbahçe'nin içerde gençlere takılması, beşiktaş'ın akhisar'a takılması gibi sonuçlar ciddi geri düşürecek noktalar. yoksa sivas deplasmanı, trabzon deplasmanı hepsine zor, hepsine puan kaybı ihtimali yaratıyor.

    gelelim bu maça. sivas mağlubiyeti sonrası hocanın da takımla ilgili mental problemleri gördüğü açık. güvendiğimiz adamlar dahi istikrar gösteremiyor, çok çabuk oyundan düşebiliyor. tudor ile yaşadığımız ve çözecek gibi de görünmediğimiz problem buydu. terim değişikliğinin bize getirebileceği pozitif yanlardan biri, bu mental düşüşe set çekebilme yeteneği. özellikle derbilerde bunun etkisini göreceğimizi umuyoruz. antalya maçıyla beraber, kadıköy deplasmanına kadar nispeten rahat maçlarımız olacak ve bahsettiğim sürpriz puan kayıplarını yapmazsak, kadıköy'e çok yüksek ihtimalle lider olarak, hatta puan farkıyla gidebileceğiz. zira malumunuz, 3 rakibimiz bu periyotta birbirleriyle oynayacaklar. fatih terim ayarıyla bu maça çıkıp, olası bir başakşehir-fenerbahçe beraberliğinden sonra istediğimiz ivmeyi yakalayabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın