• 280
    18. hafta sonunda puan durumu şu şekilde oluştu;

    1.m.başakşehir 39
    2.galatasaray 38
    3.fenerbahçe 36
    4.beşiktaş 33
    5.trabzonspor 30

    kaldı 16 maç. b.şehir'le 1 puan fark var ama 5-1 kaybettiğimiz maçı düşününce evimizde 4 farklı yenemezsek ikili averajı da vereceğimiz için siz o farkı 2 olarak düşünün. keza bjk ile de 5 puan fark var ama 3-0 kaybettiğimiz maçın rövanşını yine en az 4 farkla kazanamaz* isek beşiktaş'la puan farkını da 4 olarak düşünün. yine fener'le kadıköy'de yapacağımız maçta kaybedersek* mevcut 2 puanlık fark aslında 1 puan demek.

    şimdi bizim için ligin 2. yarısında kayseri(d)-osmanlı-sivas(d) başlangıcı çok kritikti. herkesin kazandığı haftada biz de kayseri deplasmanını kayıpsız geçerek 2. sırada olsak bile ligin şu anda en avantajlı takımı haline geldik.

    şimdi 26. haftadaki kadıköy deplasmanına kadarki fikstürümüz şu şekilde, zaten ilk yarıdan biliyoruz.

    galatasaray v osmanlıspor
    sivasspor v galatasaray
    galatasaray v antalyaspor
    kasımpaşa v galatasaray
    galatasaray v bursaspor
    karabükspor v galatasaray
    galatasaray v konyaspor

    burada en zor maç kağıt üzerinde kayseri gibi soğuk bir havada ve benzer şartlarda oynayacağımız sivasspor maçı.

    bu maça gelmeden önce tek tek incelersek;

    27 ocak 2018 galatasaray osmanlıspor maçı: net favori olduğumuz ve mutlak 3 puan ve hatta averaj yapmamız gereken maç. muhtemelen genel averaj işimize yaramayacak, belki fener ile önemli olabilir ama yine de takımın morallenmesi ve rakiplere gözdağı verme adına önemli. inşallah bir futbol mucizesi yaşanmazsa 3 puan alacağımıza inanıyorum.

    4 şubat 2018 sivasspor galatasaray maçı : yukarıda da yazdım, rakiplerimizin bizden puan kaybı beklediği maçlardan biri. robinho bu maça kadar ne durumda olur bilmiyorum ama kayseri maçı gibi 3 puan alırsak şampiyonluk yolunda çok çok önemli bir avantajı cebe koymuş oluyoruz. psikolojik olarak da rakipleri yıpratma maçı. 1 puan olursa da uzun vadede kazanç olabilir, bilemiyorum.

    10 şubat 2018 galatasaray antalyaspor maçı: o günün şartlarında antalya nasıl olur bilmiyorum ama evimizde bu maçta kayıp yaşamak ekstra bir kayıp olur. önceki yıllarda içeride bile antalya'ya puan vererek çok yara almıştık, bu kez inşallah oraya bir 3 puan yazmanızı rica edeceğim.

    kasımpaşa galatasaray maçı: en çekindiğim maç bu. kasımpaşa acayip bir takım. fark da atabiliriz, yenilebiliriz de. teknik ekibimiz bu maç öncesinde mutlaka rakibi iyi analiz edecektir ama maçın istanbul'da oluşu vs diğer deplasman maçlarına göre avantaj sayılabilir. 3 puan bizi net havaya sokar.

    galatasaray bursaspor maçı: iyi oyunculardan kurulu ve iyi bir takım olsa da şampiyonluk yarışındaki takımlara karşı aldığı sonuçlar sebebiyle ve taraftarın bu maça çok konsantre olacağı görüşüyle, içeride kazanacağımızı düşünüyorum.

    karabükspor galatasaray maçı:: karabük devre arasında iyi oyuncularını elden çıkardı ve bir nevi havlu attı. kısıtlı kadroyla zorluyorlar ama bu maça gelene kadar kafa olarak ligi bitirmiş olabilirler. bu durumda rahat bir 3 puan alabiliriz. karabük stadı yıllardır bize uğursuz geliyor, oradaki maçları sevmiyorum. fakat bu kez şartlar lehimize olacak gibi görünüyor.

    galatasaray konyaspor maçı: fener derbisi öncesinde konyaspor'u içeride yeneceğimizi düşünüyorum. konyaspor'la tr kupasında da ocak sonunda ve şubat başında 2 maç yapacağız. tabii lig maçının havası başka olur. bir terslik olmazsa 3 puan almamız lazım.

    -----------------------------------------------------------------

    yani şöyle bir bakınca 7 maçta 21 puan hayal değil ama tabii bu çok yüksek bir puan ortalaması oluyor, sonra da suni puan farkı oluşuyor. 7 maçta 21 yaparsak lig biter zaten. daha oradan vermeyiz. 7 maçta 1 beraberlik de çok iyi. 7 maçta 5 g 2 beraberlik de olası ve hiç fena değil demek.

    biz bu fikstürde oynarken rakiplerimiz birbiriyle oynayacağından burada aldığımız her puan bizi 26. haftaya ve sonrasına o kadar rahat götürecek. sonraki zor bölüme o kadar avantajlı gireriz.

    fenerbahçe - galatasaray 26. hafta
    galatasaray - trabzonspor 27. hafta
    gençlerbirliği - galatasaray 28. hafta
    galatasaray - başakşehir 29. hafta
    alanyaspor - galatasaray 30. hafta
    galatasaray - beşiktaş 31. hafta
    akhisarspor - galatasaray 32. hafta
    galatasaray - malatyaspor 33. hafta
    göztepe - galatasaray 34. hafta

    burada da kadıköy derbisi dışında ts, ibfk ve bjk evimize gelecek. gençler, alanya, akhisar, göztepe deplasmanları ideal bence. göztepe maçına kadar iş bitmiş olabilir.

    bu sebeple alınacak olan bir iyi sol bek ile takım savunması ve hücumu da bir seviye yukarı çıkacağı için bir iki tane iyi transfer bizi şampiyonluk yarışında çok avantajlı hale getirebilir.

    --------

    şimdi tek yapmamız gereken önümüzdeki 7 haftalık süreci çok iyi değerlendirip en az bir rakibimizin yarış dışında kaldığını görmemiz olacak...

    (bkz: şampiyonluk yakın meşaleyi yakın)

    (bkz: hedef 21)

    sen şampiyon olacaksın!
App Store'dan indirin Google Play'den alın