• 47
    galatasaray spor kulübü tüzüğünün 92. değil 93. maddesine göre yapılacak seçimli genel kuruldur.
    kulübün 92. ve 93. maddeleri ne diyor derseniz, inceleyelim.

    --- gssk tüzüğü 3. kısım 8. bölüm madde 92 ---

    başkanliğin boşalmasi
    madde 92: kulüp başkanlığı herhangi bir nedenle boşalırsa ve bir sonraki seçim genel kuruluna 6 (altı) aydan daha fazla süre kalmışsa, tüzük hükümlerine göre 1 (bir) ay içerisinde başkanlık ile diğer tüm organ ve kurulların seçimi için yeni seçim genel kurulu yapılır. genel kurul tarihine kadar mevcut yönetim kurulu 2. başkan yönetiminde görevine devam eder. sürenin 6 (altı) aydan daha az kalması durumunda mevcut yönetim kurulu 2. başkan yönetiminde görevine devam eder.
    işbu maddede belirtilen 6 (altı) aylık süre mayıs ayının ikinci yarısındaki ilk cumartesi gününden geri saymak sureti ile hesaplanır.

    --- gssk tüzüğü 3. kısım 8. bölüm madde 92 ---

    --- gssk tüzüğü 3. kısım 8. bölüm madde 93 ---

    yönetim kurulunun ve üyelerinin istifasi
    madde 93: yönetim kurulu üyeliklerinin boşalması durumunda yedek üyelerden en çok oy alan üye göreve çağırılır.
    başkan dışında yönetim kurulu üyeliklerinin boşalması ve yönetim kurulunun yedek üyelerin katılımı ile de toplantı çoğunluğunun sağlanamaması halinde yönetim kurulu ve başkan düşmüş sayılır. bir ay içinde tüzük hükümlerine uygun olarak yeni seçim yapılır. yeni başkan ve yönetim kurulu seçilinceye kadar düşmüş sayılan başkan ve yönetim kurulu görevine devam eder.

    --- gssk tüzüğü 3. kısım 8. bölüm madde 93 ---

    dursun aydın özbek yönetiminin seçilen ilk yönetiminden istifa eden yöneticiler zaten var. yedek üyelerin büyük bir çoğunluğu zaten şu anda yönetimin içerisinde bu istifalardan dolayı. son istifalardan sonra toplantı yeter sayısı sağlanamayacağı için yönetim kurulu ve başkan düşmüş sayılacaktır ve seçime kadar görevlerine devam edip seçim sonrası yeni seçilen yönetim mazbatasını alana kadar görevde kalacaklardır. dursun özbek'in dün (18 aralık 2017) tarihinde yaptığı açıklamada "yeni seçime kadar başkan ve yönetim görevinin başındadır" söylemi bunu teyit ediyor.

    peki, bu ne anlama gelir? başkanlık makamı boşalmadan yönetimdeki toplantı yeter sayısının yakalanamaması kısacası.

    adayların liste teslimi için süresine gelirsek, bunu da yine tüzüğün 3. kısmının 3. bölümünün (seçim öncesi işler) 61. maddesinde "aday olmak için başvuru usulü ve adayliğin duyurulmasi" kısmında bulabiliriz.

    --- gssk tüzüğü 3. kısım 3. bölüm madde 61 ---

    61.1)başkan adayları;
    61.1.1) başkan adayı olarak kendi ad-soyad ve özgeçmişini,
    61.1.2) yönetim kurulu üyeleri başlığı altında 10 (on) üyenin ad-soyadı ve özgeçmişlerini,
    61.1.3) yönetim kurulu yedek üyeleri başlığı altında 5 (beş) üyenin ad-soyadı ve özgeçmişlerini,
    61.1.4) denetim kurulu üyeleri başlığı altında 3 (üç) üyenin ad-soyadı ve özgeçmişlerini,
    61.1.5) denetim kurulu yedek üyeleri başlığı altında 3 (üç) üyenin ad-soyadı ve özgeçmişlerini,
    61.1.6) disiplin kurulu üyeleri başlığı altında 7(yedi) üyenin ad-soyadı ve özgeçmişlerini,
    61.1.7) disiplin kurulu yedek üyeleri başlığı altında 5(beş) üyenin ad-soyadı ve özgeçmişlerini,
    61.1.8) sicil kurulu üyeleri başlığı altında 7 (yedi) üyenin ad-soyadı ve özgeçmişlerini,
    61.1.9) sicil kurulu yedek üyeleri başlığı altında 3 (üç) üyenin ad-soyadı ve özgeçmişlerini, yazılı olarak hazırlar ve listelerini imzaladıktan sonra seçim genel kurulu birinci toplantı tarihinden 15 (on beş) gün önce saat 18.00’e kadar imza karşılığında divan kurulu başkanlığına verir.

    --- gssk tüzüğü 3. kısım 3. bölüm madde 61 ---

    birinci toplantı tarihi 13 ocak 2018. bundan 15 gün önce saat 18:00 son teslim. yani 29 aralık 2017 cuma günü. yani başkan adayı olacak kişinin yukarıda detaylandırdığımız şekilde listesini teslimi için 10 gün süresi var.

    ancak, bu muhalefet için problem olmamalı. dursun aydın özbek'in listesi zaten hazırdır. hatta bugünden değil öncesinden hazırdır. bir anda alınan bir hareket planı olduğunu düşünecek kadar saf değiliz galiba hepimiz bunun değil mi? bir plan vardır muhakkak.

    muhalefetin de aksiyon planları hazır olmalı. bu hamle geldi diye "vay efendim bizi hazırlıksız yakaladı, baskın seçim oldu" demek saçma. en basiti, adnan öztürk beyefendi 28 nisan 2017 günü "başkanlık" hakkında konuşmuştu. https://pbs.twimg.com/media/DRXADY3WsAI6RKK.jpg

    demek ki planı var, listesi hazır. buyursunlar, hodri meydan. girilsin seçime de görelim, muhalefet mi güçlü statüko mu? halep oradaysa arşın burada, hepsinin cevabını seçim sonrası alırız.

    ama bu seçime girmemek en basit tabiriyle korkaklık olur. "baskın seçim" diye ağlamak yerine, 28 nisan'da yaptığı konuşmanın arkasında duramayacak adam bir daha herhangi bir şekilde ortalığa çıkmamalı!

    bir diğer konu da, seçimin sadece 6 aylık olacağı falan söyleniyor. öyle bir durum yok. 6 aydan kısa süre kaldığı için yapılacak seçimde bu 6 ay önümüzdeki döneme eklenir ve 3.5 sene olur başkanlık süresi. aysal döneminde duygun hocanın seçildiği seçimde 6 ay olmasının nedeni madde 92'ye göre seçime gidilmesi ve özellikle duygun hocanın konu hakkındaki yaklaşımıydı. yani duygun hoca "ben 6 aylık başkan olurum" demişti seçimden önce, 6 ay yaptı. dursa devam ederdi ancak istifa ederek madde 92'yi devreye soktu, seçime gidip koltuğu dursun özbek'e bıraktı. gelecek mayıs ayında (mayıs 2018) dursun aydın özbek zaten aday olup seçilecek birisiydi, mayısta değil ocakta seçilecek. 3 sene değil 3.5 sene görev yapacak.

    ki fatih altaylı da benzer şeyler yazıyor, duyulanlar da aynı. bilenler bilir, "yüce" bir abi vardır galatasaray içerisinde. bu yüce abinin "başkan olsun" dediği olur. "yönetici olsun" dediği olur. "ihraç edilsin" dediği edilir falan falan falan. hah işte bu "yüce" abi ile dursun özbek'in görüşmesi sonucunda ikili mayıstaki seçimde zorlanacaklarını öngördükleri için ocakta bu seçimi düzenliyorlar. yani terim için seçim falan birazcık palavra. sadece altaylı dese "hadi ulan oradan" diyebilirdim ben de, ama bazı kişiler de aynı senaryoyu tekrarlıyor. güvendiğim kişiler. doğruluğuna bu sebeple inanırım.

    sonuç olarak, dursun aydın özbek 3.5 senelik seçilerek kendisi, statüko ve "yüce" abi için zaferle ayrılacaktır seçimden sonra.

    kendisine şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.
    bizim için ve galatasaray için hayırlı olmayacak zira...

    "zira mı? zira nedir?"
App Store'dan indirin Google Play'den alın