resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 4998
    çok para harcattı geyiğinden çıkılması için biraz detaylı anlatıyorum. zenit'in zaten kadrosunun bir değişikliğe ihtiyacı vardı. bunu da mancini ile yaptılar. yaptıkları transferlerin yaş ortalaması 25. yani bu takımın kemik kadrosu bozulmazsa 5 yıl her şekilde gider. her şeyi geçtim aldıkları oyuncuların bir çoğunu 1 sene sonra satsalar, her şekilde kar edeceklerdir. elinde ki takoz tabiri ile bir çok oyuncu da çıkardılar.

    https://www.transfermarkt.com/...n/964/saison_id/2017

    onun dışında rusya ligine,avrupa'dan oyuncu getirmek zor ve pahalı bir iş. rusya transfer dönemine bakılırsa her gelen oyuncunun fiyatı 2-3 kat daha fazla yazılıyor. özellikle genç ve potansiyelli gelen bir oyuncu olursa. bunun nedeni rusya ligi ve avrupa gibi merkezi ve izlenen bir lig olmaması. zaman zaman bu lige damga vuran zenit daha önce witsel transferi ile zaten bunun sinyalini vermişti. zaten günümüz ekonomik koşulları rusya'da ki bir çok takımı etkiledi. (bkz: rubin kazan) (bkz: fc anzhi makhachkala).

    rusya ligi stabile bir lig değil sürekli domine edeni ve takımların her sene arka arkaya aynı durumda olduklarını görmek biraz zor olabilir. misal geçen senenin orta takımı olan lok. moskova bu sene lider ve 6 puan önde. rusya zor bir lig hem dil hem hava koşulları aynen bizim lige benziyor. bu ligde yıllarca kalan luciano spalletti 2 şampiyonluk kazandı. ama hep para harcattı hem de zaman zaman çok zorladı.

    konuya gelirsek, mancini bence iyi bir hoca belli dereceye kadar. eksikleri var mı? var. ama taktik anlayışı, mentalitesi ve oyuncular ile geçinmesi konusunda çok başarılı işler yapacak bir hocadır. bakalım zamanında hep tecrübeli oyuncularla çalıştığı yerde bu transfer ettiği genç oyuncularla nereye kadar gidebilecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın