resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:Lazio
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 4636
    galatasaray sözlükte kitap yazılası başlığa sahip teknik direktörümüz.

    öncelikle futbolculuğu övülüyor, sonra karabükspor'daki teknik direktörlüğü övülüyor, sonra galatasaray'a geliyor ve ilk başlarda beğenilmiyor, sonra östersund faciası ile birlikte gitsin, bizi rezil etti diyenlerden geçilmiyor, sonra ligi eze eze devam ettiğinde el üstünde tutuluyor, sonra zorlu maçlar gelince tekrar yerin dibine batırılıyor.

    kısaca takım kazanırsa iyi kaybederse kötü oluyor.

    39 yaşında teknik direktör olması, galatasaray'ın başına gelmesi staj olarak görülüyor. hayat tecrübesi sınırlı insanlar bu tip teoriler ortaya atarlar. kusurabakmayın ama bunu demen lazım. 40 yaşında şampiyonlar ligi kazanmış jose mourinho gibi bir örnek var. kariyerine bakmak isteyenler buradan bakabilirler,(http://www.transfermarkt.com.tr/.../profil/trainer/781) önce nerelerde çalışmış ona da bakabilirler. ama porto tırt külüp değil mi? geçmişte hiçbir başarısı olmayan adı sanı bilinmeyen, futbol oynamamış birine porto gibi basit bir kulüp teslim edilebilir ama galatasaray'a gelemez çünkü biz en büyüğüz en iyiyiz, real madrid kim len amk. tanıdık geldi mi?

    neyse bu ergenlere laf anlatmak istemediğimden hızlı geçiyorum, zira hayat devam ediyor ve 1 saniye bile geri alınamıyor.

    tudor'un hataları yok mu var, oyuncu değişikliklerini zamanında yapmıyor mesela. ama iyi yönleri kötü yönlerini ezip geçiyor. tudor gitsin terim gelsin demek, bu yaşımda futbol adına duyduğum en salak cümlelerden, fatih terim galatasaray'ı satarak, kendisinin deyimi ile galatasaray düşmanlarının adamı olmuştur.

    takım henüz yeni, ilk haftalarda da dedik takım yeni puan kaybı yaşayacağız dedik, taraftar takımın arkasında olsun dedik, daha ilk mağlubiyette adamı yolladılar. ikincisinde ezik ilan ettiler, stajyer oldu. bu iki maçta da bariz hakem hataları var ama görmek istemiyorlar, çünkü tudor genç, üstüne gidilebilir. eğer terim, şenol güneş veya aykut kocaman gibi maganda, çirkef, sinsi, devrinin adamı olsaydı sevilirdi. en çok bunlar severdi tudor'u.

    çünkü mesele futbol değil, mesele karakter. bizim ülkemizde efendi adam çok övülür ama sevilmez. hatunların efendi adam yerine piç adam tercihine benzetebilirsiniz bunu. eğer efendi adam sevilseydi, desteklenseydi merhum bülent ecevit %80lerde oy alırdı. ama onun yerine köylü kurnazı adamlar hep seçildi. şimdi ki siyasi ortam da olmazdı.

    tudor, östersund maçından sonra gitsin diyenlerin büyük çoğunluğu, tudor'un basın toplantısından sonra gitsin demeye başladılar. neden? çünkü adam kendine ahlaksızca saldırılmasına rağmen efendiğilini bozmadı, sakince cevaplar verdi, fatih terim gibi ona sorma buna sor deseydi 10 yıllık sözleşme imzalatmak isterlerdi. efendi adamı sevmiyoruz abiciğim millet olarak. sevmiyoruz. tudor tv ye çıksa yedi düvele sövse çok büyük teknik direktör yea derler.

    neyse uzatmayayım. takım tabi ki puan kaybedek, yenilecek, liderlikten de düşecek, düşebilir. her maçı kazanmazsın, her sezonu şampiyon kapatamazsın, bunu kafanıza bir sokun önce.

    bizim rakibimiz sadece futbol takımları değil, medya, federasyon, federasyon kurulları, hakemler de bu gruba dahil. ulan kafa atmaya 1 maç, arkadaşını kurtarmaya 3 maç ceza verdiler, hala sorunun sadece teknik direktör olduğunu düşünüyorsan yuh sana. olmayan faulden, verilmeyen tabandan 2 gol yedin, dokundun sarı verdiler, dürttün kırmızı verdiler sen hala teknik direktördesin.

    son olarak, eğer kulüpten birileri buraları okuyorsa ona şunu söylemek istiyorum. eğer bir karar verecekseniz sosyal medyaya bakmadan karar alın. karabükspor başkanının lato'nun satışında itiraz eden taraftarının yaşının 15 olduğunu söylemesi, sosyal medyanın ne kadar hoyrat kullanıldığının işaretidir. aman diyim yapmayın. bu ergenlere takılmayın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın