resim
Tolga Ciğerci
Takım:Ankaragücü
Mevki:Ön Libero
Yaş:32
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 2046
    kendisi dünkü maçta ilk yarı sonunda 6.3 km gibi bir mesafe kat etmişti. en yakın rakibi başakşehir'de veya bizde 5.7 km diye hatırlıyorum.

    bu adam sayesinde bakın oyunun bazı anlarında bazı bölgelerinde bir kişi fazla oynayabiliriz. kanatta oynadığında da attığı golleri ekstra koşularıyla, bu 600 metrelik farkla attı. bazen ceza sahası dışında bulundu, bazen ceza sahasına girdi. kanatta oynaması ile hiçbir ilgisi yoktu, nereye koyarsan koy, ceza sahasına gir dersen bu adama girer. girme dersen de girer.

    böyle ekstra koşan bir adamı en verimli nasıl kullanabiliriz? ne kadar fazla anda ne kadar fazla bölgede kullanabiliriz? bana göre basit geometri. bu adamı doğrusal koşturmalıyız. 600 metreyi her zaman dikine koşmalı bu adam, geri veya ileri. koy tolga'yı merkeze. akan oyunda ceza sahasına yapsın koşularını. zaten geri dönüyor. eren etkisizinin yapacağı işi yapacak zaten. kontra mı yiyoruz, döndür defansa. defansın arasına da girecek pozisyona göre. kanata koyarak daha çok yoruyorsun adamı. zaten içe katediyor. kendisinin toplu oyunda çok meziyetleri yok zaten. adam eksiltmiyor, hızlı oynayamıyor, ince paslar atamıyor. yermek için söylemiyorum, tolga bu. oynatacaksan ona göre kullanacaksın o zaman adamı. hep diyorum tolga'nın en önemli özelliği topsuz oyunu. doğru koşuları, mücadelesi. madem bu adam oynayacak, o zaman doğru oynatacaksın tudor bey. yoksa etkisiz kalıyor. hayır oynamak zorunda da değil, bence bir kaç maç tolga'sız başlamalıyız özellikle feghouli'nin cezası bittiğinde. sonradan girerek de müthiş katkı yapacak zaten tolga. n'diaye kötü mü? veya kırmızı görecek gibi mi? sok tolga'yı. skoru tutmak mı istiyorsun? sok tolga'yı. ilerde çoğalmak istiyor aynı zamanda defansı boşlamamak mı istiyorsun? sok tolga'yı eren'i sokacağına. gitsin gelsin. şu silahı doğru kullan hoca, yoksa elimizde patlıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın