resim
Josep Guardiola i Sala
Görev:Teknik Direktör
Takım:Man City
Yaş:53
Uyruk:İspanya
  • 759
    kendisine 1-0'cı hoca demek için ağır bir hafıza kaybına uğramış olmak gerekir. roma'ya deplasmanda 7 attığını da isteyen hatırlar. porto'ya, dortmund'a da aynı tarz maç oynamışlığı vardır. ayrıca araştırmadım ama şuna eminim ki istatistik anlamında bayern'in gelmiş geçmiş en iyi hocası olabilir. evet jupp heynches'ten bile daha iyi istatistiklerden bahsediyoruz. heynches dediğiniz adam b. dortmund'a şampiyonluk verdi. yani hiç kimse kusursuz değil. heynches'i kusursuz gösteren zirvede bırakmasıydı.

    guardiola-bayern münih ayrılığı olması gerekendi. çünkü takımı arka arkaya 3 sene ispanyol takımlarına cl yarı finalinde elendi. alman liginde hemen hemen ocak ayında bayern'in şampiyon olacağı belli olunca takımı hep şubat-mart gibi düşüşe geçiyordu. mayıs'ta oynadığı o kritik maçlarda maalesef en iyi bayern'i izleyemiyorduk. bu bayern-juventus-psg gibi takımlar için bir dezevantaj. çünkü ligde rekabet azaldığı anda şampiyonlar liginde bocalarsınız. işte guardiola bunu bir türlü çözemedi. ve yaşadığı metal yorgunluğundan sonra ayrılık iki tarafın da lehineydi.

    city'de oynadığı oyuna gelirsek ezbere yorum yapsaydık city'nin böyle olacağını hiç tahmin edemezdik. çünkü şu anki guardiola ne bayern zamanındaki guardiola'ya, ne barça zamanındaki guardiola'ya benziyor. çünkü bu adam kadar mükemmeli arayan, kendisini sürekli geliştiren teknik direktör yok. sürekli değişiyor ve sürekli şaşırtıyor. ve görebildiğim kadarıyla city ligin şu anda kaleye en hızlı giden takımı. inanmakta zorlanabilirsiniz ama bunu guardiola varken yapıyorlar. sonuç alma konusuna gelirsek zaten ligin en iyi başlangıç rekorunu kırdılar. adamların her maçı gol ve futbol vaat ediyor. ama adam bir kere antipatik mi, antipatik. o halde bizim türk futbol seyircisi asla hakkını vermez. bu da işin gerçeği.
App Store'dan indirin Google Play'den alın