• 1402
    mevcut şartlarda türk futbol takımlarının şampiyonlar liginde, avrupa liginde yarı final, final görmeleri için şu anki haliyle kalması, ya da tamamen serbest bırakılması elzem olan uygulama.

    başka bir daldan örnek, basketbolda fenerbahçe yabancı sınırı olsaydı euroleague'i kazanamazdı. türkiye ligi avrupa'nın en kaliteli liglerinden biri olamazdı. bunun yanında altyapılara doğru yatırımla cedi, furkan gibi gençler önce türkiye'de süre alıp, daha sonra nba'e de gidebiliyor. bu sistem basketbolda da devam ettiği sürece, önümüzdeki 5-6 senede hem milli takım olarak hem kulüp takımları olarak başarılı bir türkiye izleyebiliriz. ama hidayet türkoğlu buraya da bir sınır getirecek galiba, o şekilde açıklamaları vardı.

    eğer futbolda da yabancı sınırı getirilmezse önümüzdeki 5 sene içinde avrupa'da başta galatasaray'ı ve diğer takımları iyi yerlerde göreceğimize eminim. bunun yanında altyapılara yatırımlarla türk milli takımı da başarılı olacaktır. iyiye, güzele, doğruya karşı olan, yabancı sınırı getirmek isteyen bu zihniyet ülke sporuna büyük bir kötülük etmektedir. diğer birçok konuda olduğu gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın