• 6
    anlaşıldı ki ferrari'nin eylül kabusu ekimde de devam edecek. sıralamalarda kimi'nin çok sallamaması, vettel'in de nefesinin yetmemesiyle bir şeyler sezmiştik ama yarışta böyle olacağını tahmin etmiyordum.

    startta vettel güç kaybetmeye başladı ve yarışı bırakmak zorunda kaldı. sorun bujilerden birindeymiş. araç 5 silindirle çalışıyormuş. bu da ham-vet arasındaki farkın 25 puan daha açılarak 59 puana çıkmasına sebep oldu.

    hamilton geze geze kazandı. tempoyu çok yüksek tutmadı. motorunu da yormamış oldu böylece. yalnız son 3 turda trafiğe girince bir ara verstappen 0.5 saniye kadar yaklaştı kendisine fakat bu ikili tur bindirmek için onunculuk mücadelesi veren massa-alonso çekişmesinin içinde buldular kendilerini. hamilton tur bindirdi, araya massa girdi ve verstappen bir süre onu geçemedi. hamilton da o ara farkı tekrardan açtı. yemin ediyorum bu seneki hamilton balı fenerbahçe balından bile daha bol çıktı. sağıp sağıp flash tv'de satılası bir bal o kadar çok yani.

    red bull ikilisi kimi ve bottas'ın grid cezasından dolayı geriden başlaması fırsatını iyi kullandılar ve yine bir duble podyum yaptılar. verstappen ikinci, ricciardo üçüncü oldu. hamilton bir ara podyumdayken instagram'dan story paylaşmak için telefonunu çıkardı, sonra röportaj sırası kendine gelince telefonu kenara bıraktı. ricciardo varken telefon kenara bırakılır mı?

    https://twitter.com/F1/status/916942306820919296

    https://www.facebook.com/...os/1618465094878436/

    bottas az bir farkla dördüncü olurken kimi beşinci oldu.

    force indialarda ocon altıncı, perez yedinci oldu. bir ara perez ocon'a yaklaşınca telsizden: "esteban ile yarışabilir miyim?" şeklinde, yaramazlık yapmış masum çocuk ifadesiyle bir talepte bulundu ama pit duvarı kısa ve net bir "no." ile kestirip attı ehaha. hatırlarsınız bakü ile başlayan süreçte 3 ya da 4 kez birbirilerine girmişti bu arkadaşlar.

    olayların adamı magnussen sekizinci, takım arkadaşı romain "the bir haftasonunda da spin atmazsam yemin ederim karnıma ağrılar giriyor" grosjean dokuzuncu oldu.

    massa onunculuk mücadelesinde alonso'yu arkasında tutmayı başardı. alonso bayaaa bir zorladı ve ham-max ikilisi tur bindirmek için arkalarında bitmese belki de geçecekti. alonso da on birinciliğe razı olmak zorunda kaldı.

    formula 1'den ve renault takımından sezon sonunda ayrılması beklenirken yarıştan önce sainz'ın bir sonraki yarış olan amerika gpsinde renault için yarışacağı açıklanınca kendini erken işsiz bulan palmer on ikinci oldu. veda mesajı da şöyle;

    https://twitter.com/...s/916960383402831873

    scuderia toro rosso'un çiçeği burnunda pilotu pierre gasly 13. oldu. gelecek sene yarışmak istediğini gösteriyor ve yarıştığı iki gpde de iyi bir iş çıkardı diyebiliriz.

    vandoorne 14 ve yine gelecek sene büyük ihtimalle işsiz kalacak olan wehrlein 15. oldu.

    vettel'i söylemiştik, buji sorunu nedeniyle yarış dışı kaldı. sainz da benzer bir problemden yarış dışı kaldı sanırım onu tam bilmiyorum.

    onun dışında ericsson kaza yaparak yarış dışı kaldı.

    stroll'un s virajlara gelirken frenleme sırasında sağ ön süspansiyonu kırıldı ve lastiği patladı. çakıl havuzuna girip zor durdu ve o da o şekilde yarış dışı kaldı.

    adamım hulk ise çok iyi gidiyordu, kesin bir şekilde puan alacaktı ve belki de 8-12. sıralar arasında kendisinin yükselişinin başrolde olduğu güzel bir mücadele görecektik fakat drs kanadı açık kaldı kapanmadı. pite girip yarıştan çekilmek zorunda kaldı.

    özetle hamilton'ın şampiyonluğu neredeyse garantilediği bir grand prix oldu. eğer ki 22 ekim'deki amerika gpsinde kazanır, vettel de beşincilikten kötü bir sonuç alırsa şampiyonluğu garantiliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın