• 25
    09-10 nba sezonuna 3-0'lık başlangıç yapmış efsane takım. tarihinden bahsetmeye gerek görmemekle beraber kanımca zamanında nba'de en dominant takım olduklarını, büyük bir hanedanlık kurduklarını ve bu sezonda şampiyonluk sözü ile sahaya çıktıklarını unutmamak gerekiyor.

    takımın yeni transferlerine ve süperstarlarına şöyle bir bakarsak : kevin garnett, ray allen, paul pierce süperstarları. rasheed wallace ve marquis daniels önemli transferleri.

    kevin garnett yeteneklerinin yanı sıra bana sorarsanız nba'in en istekli, en hırslı, en azimli oyuncusu. tam bir winner. minnesota yıllarında tek başına takımı nerelere taşıdığını izleyenler bilirler. franchise ise o zamanlarda bir türlü etrafına istediği takımı kuramamış, garnett'te çok istediği şampiyonluğa bir türlü ulaşamamıştı. fakat boston'da efsane üçlü garnett-allen-pierce birleşince rondo'nun da beklenenden fazla katkısıyla beraber çok istedikleri şampiyonluğu kazanmışlardı. geçen sene ise orlando'ya elenirken her ne kadar o zamanlar hido yüzünden orlando'ya sempati duysak ve onlar da güzel bir oyun sergilese de sebep garnett'in sakatlığıydı. bu sene ise aynı istekle garnett sahada ve takımını 3 maçta gördüğümüz kadarıyla ki bir tanesi mesaj maçı olan cleveland maçıydı çok iyi ateşliyor, taşımaya devam ediyor. fakat sağlıklı kalması şart.

    ray allen bildiğiniz gibi. nba'in en düzgün şut çıkaran, en iyi şutörlerinden bir tanesi. ritmini bulduğu zaman durdurmak imkansız. süperstar olduğunu her maç oyunuyla bize kanıtlıyor. dün ise nba'de gelmiş geçmiş en çok skor üreten oyuncular sıralamasında john stockton'u geride bırakarak 33. sıraya yerleşti. 3 maçta ise gerçekten çok yüzdeli atıyor. böyle devam ederse boston rahat kazanmaya devam eder.

    paul pierce ise takımın farklı bir lideri. bu sene oda çok ateşli. 31 ekim 2009 boston celtics chicago bulls maçında farkı 20 küsüre çıkaran üçlüğü attığında bile büyük bir hırsla arenayı çoşturdu. içeri driveda nba'in sayılı süperstarlandan biri. faul aldırmasını çok iyi biliyor. bir şampiyonluk daha istiyor bu çok belli.

    en önemli 2 transferden 1. ise rasheed wallace. aslında rasheed wallace 2 tarafı keskin bir kılıç gibi. transfer döneminin sonlarında detroit'e geldiğinde o sene büyük katkı yapmış ve takımını bana sorarsanız şampiyonluğa taşıyan 'x factor' olmuştu. fakat daha sonraki sezonlarda umursamaz tavırları, idare eder maçlarıyla takımı felakete sürüklemişti. fakat garnett onu kontrol altına alabilecek, şımarmasına izin vermeyecek bir oyuncu. şampiyonluk için büyük katkısı olacaktır o kesin. bunun dışında wallace aslında hem dış tehditi olan hem de pota altında etkili, ribaund alabilen, sırtı dönük oyunu iyi oynayan bir uzun.

    marquis daniels ise mücadeleci, ribaund kovalayan,skor üretebilen yapısı, istatistik kağıdının her tarafına etki eden oyunuyla önemli bir yedek. bir ak-47 değil belki ama takıma büyük katkı yapacaktır.

    bunun dışında eddie house'un sadece skorer bir oyuncu olmaktan çıkıp gerçekten savunma yapan bir guarda dönüşmesi, rondo'nun 1 sene daha olgunlaşmış oyunu ve sürpriz ribaundları kovalayıp 'second chance' oyununu iyi kurması önemli etmenler.

    sonuç olarak bana sorarsanız boston celtics bu sene ağır bir sakatlık yaşamazlarsa şampiyonluğun en büyük adayı. lakers'ın onlara bu sene direnmesi söz konusu bile olamaz. özellikle ron artest transferiyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın