• 22
    çıkması planlanan, çok değerli dünya liderimizin (!) ricasıyla gündeme gelen yabancı oyuncu sınırı ile, değeri kat kat artan jenerasyonumuz.

    artık anlamamız gereken bir nokta var; gereksiz u-19 ve u-21 liglerimizde gençleri harcıyoruz. bu liglerde sürünmelerine izin vermeden, 17-18 yaşlarındayken a takıma yerleştirmek gerekiyor. şu anda bunu yapmak için çok doğru bir zaman. takımımızda gomis, fernando, mariano, tolga, linnes gibi iş ahlakı üst düzey oyuncular varken bunu olumlu yönde kullanmak çok önemli. elmander, ujfalusi, gökhan zan gibi bu gençlerimize yol göstermek adına yardım alabileceğimiz değerlerimizin olması bu jenerasyonun geleceği için çok önemli.

    sol önde oynayabilecek bir oyuncu arıyorken; her fırsatta olumlu futboluyla göze çarpan recep gül'ü o mevkiide değerlendirmeliyiz.

    3. forvet olarak sprinter, pırpır bir oyuncu arıyorken; bu profile tam anlamıyla uyan yunus akgün'ün düşünülmesi gerekiyor.

    abdussamed'in, fernando gibi bir ustayla antrenmanlara çıkarak kendi pozisyonunda oyunun inceliklerini öğrenmesi çok büyük bir artı olur.

    takımda sol ayaklı bir tane sol bek yokken; bekir melih gökçimen'in kadroda kendine yer bulamaması ciddi bir problem.

    yine aynı şekilde takımda bir tane sol stoper yokken, muhammed ozan kabak'ı daha izleyememiş olmamız da doğru değil.

    trequartista rolünü verebileceğimiz 1 oyuncu yokken, atalay babacan neden kadroda yer bulamaz ?

    selçuk'un misyonunu tamamlaması ile, neden yeni regista'mızı yetiştirmiyoruz ? gökay güney'in şu takımda yok sayılması gerçekten akıl alır gibi değil.

    evet henüz 17 yaşındalar, evet fizik olarak yeterli seviyede değiller ancak artık kısa kısa süre bulmaları gereken yaşta oldukları aşikar. konuşulan yabancı sınırının gelmesi halinde de tek olumlu yan olarak; gençlerimizin biraz daha ön plana çıkmasını görüyorum. bunun dışında bu sınırlamanın ne galatasaray'a ne de ülke futboluna bir katkısı olacağı düşüncesinde değilim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın