• 17667
    garip olacak ama 2016-2017 sezonunda yaptığı ve çoğumuzun başarısız bulduğu (hatta sabah akşam sövdüğü) transferlerin şu anda iyi ekmeğini yiyen takım.

    nasıl mı, şöyle. 11 as + 11 yedek = 22 kişilik bir tam kadroda yabancı sınırı 14 olduğuna göre en az 8 yerli bulundurmak zorundasınız. takımda kalacak olan (ya da kalmasını istediğimiz) yerlileri bir düşünelim:

    1. serdar aziz (stoper transferi yapılmazsa ilk 11),
    2. tolga ciğerci (herhalde kesin ilk 11),
    3. eren derdiyok (yedek forvet),
    4. yedek kaleci (eray herhalde :s),
    5. ahmet çalık (yedek stoper),
    6. koray günter (yedek stoper),
    7. yasin, emrah ya da sinan'dan birisi (mecburen),
    8. selçuk inan, hakan balta, tarık çamdal ya da umut gündoğan'dan birisi (yine mecburen)

    durum bu, umut gündoğan'a kadar indim artık düşünün. yerli kalitesi geçen sezonki operasyon olmadan bile allahlıkmış ki bu listenin yarısı geçen sene gelmiş. eğer 2016-2017 sezonunda bu çok tartışılan 4 transferi yapmasaydık (serdar, ahmet, eren, tolga) bu sezonun başında 4 tane yerli almamız gerekecekti, ya da sabriler, hakan baltalar ile devam etmek. bu sene yabancı transferine bu kadar rahat girişebilmiş olmamızın sebebi geçen sene ffp belası da başımızdayken yapılan yerli operasyonu yani.

    yabancı sınırlamasının kağıt üstünde "kalktığı" noktada bile yerli sıkıntısı çekiyoruz sonuç olarak. sezon içinde mutlaka ileride gönül rahatlığıyla 11+11'e yazmaktan çekinmeyeceğimiz bir ya da iki yerli kazanmak zorundayız, ve bunların yasin, sinan, selçuk, tarık falan olmayacağı belli. yani ufukta ya altyapıdan gelen bir takviye ya da birkaç yerli transferi gözüküyor.

    bu da beni korktuğum ve gelmek istemediğim noktaya getirdi işte. piyasada üst düzey yerli olmadığı için, dahası yakın bir gelecekte olacak gibi de gözükmediği için barcelona'daki zat ne yazık ki yavaş yavaş bir zorunluluk haline geliyor. ha bence bu beyefendi oynayacağına maç kadrosuna 15 yabancı yazıp hükmen yenilelim daha iyi ama piyasada başka yerli yok işte. yani karikatürize etmenin allahı olacak ama tarık çamdal ya da arda turan birini seç denecek noktadayız.

    keşke şapkadan tolga gibi bir gurbetçi çıksa da hiç uğraşmasak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın