• 40
    dün açılan pankart hakkında bir,iki ufak bilgi vermek isterim.

    almanların varşova işgali sırasında biliyorsunuz oraya içinde sadece yahudilerin olduğu büyük bir duvar örüldü.polonya açısından bu hafta önemliydi çünkü bu duvar örülmesini ve ayrıca işgale karşı polonya halkı tarafından almanlar'a atılan ilk kurşun ya da ayaklanma diyelim 1944 yılında bu tarihlerde yapıldı.hatta başlangıcı 1 ağustos'tur.

    bu haftayı polonyalılar memleketlerinde anıyorlar,o yüzden bu pankart dün açıldı.ayrıca polonya'da televizyonların sağ üst köşelerinde bu anma ile ilgili sembol bulunuyor.

    sembolde şudur : http://gss.gs/hNx

    ayrıca internet ortamında yanlış çeviri yapılıyor."almanlar varşova'da 160 bin kişiyi öldürdü " yazmıyor o pankartta."almanlar varşova ayaklanması sırasında 160 bin kişiyi öldürdü,bunların bir çoğu da çocuktu" yazıyor."uprising" kelimesi orada önemli çünkü toplam ölü sayısı 2. dünya savaşı sonrası verilen raporlarda diğer etkin kökenlerden ve polonya'da yaşayan insanlarla birlikte yaklaşık 6 milyondur.

    futbola dönersek dün oynanan 2 ağustos 2017 legia warszawa fc astana maçını 1-0 kazanmalarına rağmen ilk maçı 3-1 kaybettikleri için 2017-2018 sezonu şampiyonlar ligi 3. ön eleme turunda elenmişlerdir.

    ayrıca bu takımın adı legia warszawa'dır.moderasyon göreve lütfen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın