resim
Mariano Ferreira Filho
Takım:Atlético-MG
Mevki:Sağ Bek
Yaş:37
Boy:1.77
Uyruk:Brezilya
  • 63
    transfer gerçekleşirse çoğu galatasaraylı'nın eboue'nin malum sezonundan sonra "oh be sağ bek gördük" diyeceği oyuncu.

    maliyete takılan arkadaşlar ne bekliyordu acaba merak ettim? gittiği her takımda as oyuncu olmuş fransa gibi üst düzey bir ligde yıllarca bilmem kaç maç oynamış, yetmemiş ispanya ligi'nde son yıllarda en iyi 3-4 takımdan biri olan sevilla'da sağ beki parselleyip 2 sezonda 80 maç oynamış adam. neymiş sözleşmesinin son yılıymış, neymiş sevilla ab dışı olduğu için satmayı istiyormuş. şu satmayı istiyormuşu biraz açalım; sevilla kendisini satmak istemiyor, aksine sözleşme uzatma görüşmeleri yapmayı da düşünüyordu fakat tabii ki kendilerini tatmin eden bir teklif gelirse + ab olayını da düşünülürse satmaya sıcak bakabilirlerdi. olay bundan ibaret, yani mariano'yu sevilla kapının önüne koymadı ki 2 sezonda da takımın en önemli isimlerinden olmuş adamı kapının önüne koymaları da mantıklı olmazdı. sadece "tok satıcı"ydı. olursa iyi bir teklif yollarım, olmuyorsa oyuncuyla görüşüp sözleşme uzatıp takımda devam ederim düşüncesindeydi sevilla.

    tüm bunlar göz önüne alınınca sen bu adamı gidip 1-2 milyona alamazsın. minimum 4 milyonu gözden çıkarmalısın ki 4 milyon günümüz futbol piyasasında da çok yüksek bi fiyat da değil. bir de "daha orta saha gelmedi sağ beke para veriyoruz"cular var ki vah ki ne vah. maliyet eleştirisi hadi bi yerde elle tutulur da şu durum baya vahim. aynen galatasaray'da sezon başından beri ihtiyaç olan bölgeleri bir bir belirleyip, oralara ekleme yapan adamlar, orta sahaya ihtiyaç olduğunun farkında değiller. biraz dur bi bekle bakalım orta saha alınmazsa -öyle bi ihtimal olduğunu sanmıyorum- o zaman yaparsın bu eleştiriyi. transfer dönemi bitti de bizim mi haberimiz yok acaba?

    edit/ekleme: son dönem performansını merek edenler nisan sonundaki celta, daha baba takımlara karşı nasıl oynadığını merak edenler bu sezon ligde sevila'nın sahasındaki barca(savunmada şov yapmıştı), biraz daha geri gideyim diyenler de uefa finalindeki liverpool'a karşı maçlarını bulup izleyebilirler. nasıl bir oyuncu olduğu daha net anlaşılır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın