resim
Metin Oktay
Mevki:Santrfor
Doğum:02.02.1936
Ölüm:13.09.1991 (55)
Uyruk:Türkiye
  • 1172
    bazen kalbinizdeki düşünce okyanusundan milyarlarca güzel cümle geçer ve aralarından en güzel olanları beyninizdeki düşünce oltalarıyla yakalamak isterseniz , en içten olanları , en derin olanları belki de. lakin mesele armanın asil renkleri olduğunda sizi düşünce oltaları kurtarmaz o okyanusa atarsınız kendinizi bedeninizi sarar şanlı armanın sevgisi. o okyanusun ebediyetine katkı yapmış yüzler selamlar sizi ; bazen monaco’dan gülümser bazen kopenhag’dan bazen istanbul’dan ve unutmadan bir de kral selamlar bizleri elini kalbine koyup daimi tahtından. o taht ki adıdır şanlı galatasaray , tahtımızın daimi kralı taçsız kral metin oktay.

    galatasaraylılığın yegane örneğidir kral , paranın pulun alamayacağı bir sevginin içtenliğidir. tebessümdür ki en temiz duygularla karakterinin ayna gibi yansıtandır kral. aşktır o her zaferde akıllarda olan bugün yarın ve gelecekte. geçmişe kafa tutan ve ışıl ışıl parlayan bir efsanedir o renk dil ulus farketmeden gönülden sevilen. o ki dedemin babamın anlatışlarında kahramanım , ben büyüdükçe artan armaya sevgimdir. metin oktay’ın elini koyduğu kalptir atan bu ülkenin dört bir yanında , sarının yanına kırmızıyı koyarak yaşayan milyonlarca renkdaşımın hayatında. şanlı tarihin parlayan bir yıldızıdır metin oktay nice güzel hatıranın başrolünde sahne alarak. gözyaşıdır kral içimizi titreten kişiliğiyle yaptıklarıyla yaşattıklarıyla.

    gözlerim dolarken kelimelerin akışı düğümleniyor kalemimde , bildiğim tek şey kalbim daima atacak sevginle. benim çocuklarım onların çocukları ve niceleri doğacak armaya sevgiyle, onlar da dinleyecek seni bizlerden saracak kalbiyle sevgisiyle ve o okyanusunda en güzel yerindeki tahtından bizi selamlamaya devam edeceksin. elini koyduğun kalbin her saniye milyonlarca kez atıyor ülkenin her bir yanında. galatasaraylılık duruşunu miras bıraktığın bizler bu ruha sonsuza dek sahip çıkıyoruz çıkacağız da. sanma ki geçiyor günler ,aylar ,yıllar ,zaferler sensiz ; milyonların sana olan sevgisi kifayetsiz.

    iyi ki doğdun taçsız kral metin oktay.
App Store'dan indirin Google Play'den alın