resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 2937
    2 türlü hoca vardır. birisi kendi sisteminde ısrar eder, bildiğini okur; hiç değiştirmez. diğeri ise rakibini analiz eder, ona göre taktiksel anlayışında esnemeler yaratır.

    günümüzde barcelona değilseniz rakibe karşı taktiksel anlayışta ufak esnemeler yapmamak gibi bir lüksünüz yok. zaten barcelona'nın durumu da teknik direktörlerden bağımsız.

    riekerink ise ikisi de değil. zira rakipler hakkında en ufak bir fikri yok. rakipler en iyi yaptıkları işi hep yapıyorlar bize karşı. kontratak, ters top, hava topu, serbest vuruş, önde baskı, alan daraltma... neyde iyilerse onu çok güzel uyguluyorlar. rakiplerin zayıf yönlerini ise hiç kullanmıyoruz.

    işin kötü tarafı bildiğimiz bir taktik anlayışımız da yok. pas, pas, pas. o kadar. özel oyuncular top ayağına geldiğinde bir şeyler yaparsa gol atıyoruz. bunun dışında herhangi bir taktik disiplinden eser yok. yani çok iyi yaptığımız hiç bir şey yok. bir ara serbest vuruşlardan bişeyler deniyorduk, artık o da bitti. ne defansif ne de ofansif hiç bir elle tutulur taktiğimiz yok.

    kendi alanımızda pas yapmak ve ofsayt taktiği denemek dışında takımın yapabildiği hiç bir çalışılmış durum söz konusu değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın