• 20
    özellikle patlamalardan sonra yapılması toplumda farklı yorumlar getirmiş eylem.

    şöyle bir bakalım.

    ahmet futbolcu. yetenekleri kısıtlı ise taş çatlasın 30'una kadar para kazanacak ve o da yasalarla kendisine hak tanınan şeylerden yararlanıp, mesleğinin en verimli çağlarında ekmeğinden olmamak için askere gitmiyor. yalnız şöyle bir şey var, ahmet vatanını seviyor, polisini askerini seviyor, bu katliamlara sessiz kalmamak, tarafını göstermekten çekinmiyor,
    tıpkı kaleşnikofla fotoraf çektirip, barikatlara galibiyetlerini adayanlar gibi. ha madem barikatlara adıyordu galibiyeti, onlara selam ediyordu, o da götü yiyip çatışsaydı da, ekmek yediği yere ihanetin bedelini ekmek yediği yerden ödeseydi. göt meselesi ama.

    asker selamı, milattan önce gelen türklerin,ordu millet kavramının dışa vuruşudur. çoğu çocuğun 5-6yaşlarında asker selamı verirken fotosu vardır, askere giden tanıdığının eğlencesinde mavi bere takmışlığı vardır. nasıl ki tarihte türk balalarının bacaklarının arasına sopa koyulup uyutuluyorsa geceleri, büyüyünce ata alışkın olsunlar diye, bu selam da işte böyle duygularla yetişen,vatanını milletini, bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü herşeyin üstünde tutan insanların selamıdır.

    bu selamı gönülden verip topunu oynayanlara da selam olsun,
    bu selamı verip izne çıktıktan 10 dakika sonra şehit olanlara da selam olsun.
    bu selam da bizlere emanet olsun.

    https://www.youtube.com/watch?v=tvfktNUsteY
App Store'dan indirin Google Play'den alın